Χωρίς γκολ το ντέρμπι των αιωνίων – Ασταμάτητος ο Δ. Χριστοφή

a 159
a 5635

Στο μηδέν έμειναν Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής το βράδυ της Κυριακής (07/10) στο ΓΣΠ. Είχαν ευκαιρίες για γκολ οι δύο ομάδες, δοκάρι το «τριφύλλι» στο 11’, όμως στο τέλος πήραν από ένα βαθμό.

Ο ΑΠΟΕΛ υποχρεώθηκε στην πρώτη του απώλεια στο πρωτάθλημα, μετά από τέσσερις νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές, ανεβαίνοντας με την ισοπαλία στους 13 βαθμούς, όσους έχει και η ΑΕΚ, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται την κορυφή.

Η Ομόνοια από την άλλη έφτασε στους έξι βαθμούς και συνεχίζει να παραμένει επτά πίσω από την κορυφή.

Ο ένας βαθμός αφήνει ικανοποιημένο τον ΑΠΟΕΛ, που έδειξε στο γήπεδο ότι δεν θα τον χαλούσε η ισοπαλία. Από την άλλη, οι πράσινοι έδειξαν να θέλουν περισσότερο τη νίκη, είχαν το πάνω χέρι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, έφτιαξαν περισσότερες ευκαιρίες, ανάγκασαν τον κόσμο στο τέλος να τους χειροκροτήσουν, αλλά δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Πάρντο, μένοντας έτσι άσφαιροι για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι.

Η συνέχεια για την Ομόνοια είναι δύσκολη, αφού έχει το παιχνίδι στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» με την Ανόρθωση. Μετά τις ισοπαλίες με ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ, η Ομόνοια έχει να κερδίσει εδώ και τέσσερις αγωνιστικές και χρειάζεται επειγόντως ένα τρίποντο.

Οι γαλαζοκίτρινοι θα αντιμετωπίσουν στη συνέχεια τον Ολυμπιακό και από τη στιγμή που έβγαλαν τα δύο δύσκολα ματς με Απόλλωνα και Ομόνοια με τέσσερις βαθμούς, βρίσκονται σε σαφώς καλύτερη θέση.

Έδειξε να το θέλει
Μετά το καλό τρίλεπτο από τον ΑΠΟΕΛ, η Ομόνοια ανέβηκε και μέχρι το 15’ έχασε δύο εξαιρετικές ευκαιρίες, με αποκορύφωμα το δοκάρι στο 11’.

Μετά το 25’ οι γαλαζοκίτρινοι κέρδισαν χώρους, με το «τριφύλλι» από την πλευρά του να κάνει λάθη στο χώρο του κέντρου, ίσως και λόγω της αναγκαστικής αλλαγής του Λεάντρο που τραυματίστηκε.

Αυτό έδωσε την ευκαιρία στον ΑΠΟΕΛ να φανεί επικίνδυνος και να φτιάξει τις καλές ευκαιρίες στο 30’ και στο 32’.

Στο α’ ημίχρονο οι πράσινοι έδειξαν να το θέλουν περισσότερο, όμως την ίδια στιγμή κάποια λάθη που έκαναν στο χώρο του κέντρου, τους άφησαν εκτεθειμένους. Ο ΑΠΟΕΛ από την άλλη στηρίχτηκε στην ταχύτητα των επιθετικών του και θα μπορούσε να νικήσει τον Λεβίτα στις ευκαιρίες που βρήκε.

Καλύτερο το «τριφύλλι»
Στα πρώτα 15 λεπτά του β’ μέρους ο ΑΠΟΕΛ είχε το πάνω χέρι, όμως στη συνέχεια οι τυπικά γηπεδούχοι ισορρόπησαν, πήραν τις πρωτοβουλίες και έψαξαν το γκολ.

Από το 65’ και μετά η Ομόνοια βρήκε έξι καλές ευκαιρίες για γκολ, ενώ στα τελευταία πέντε λεπτά πίεσε πολύ, χωρίς όμως να ξεκολλήσει από το μηδέν.

Αν και με το τέλος του α’ ημιχρόνου ο ΑΠΟΕΛ είχε περισσότερες 5 ευκαιρίες έναντι 4 της Ομόνοιας, στο τέλος του αγώνα η συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία έγραφε 12-6 υπέρ του “τριφυλλιού”, κάτι που δείχνει την ανωτερότητα των πρασίνων στο β’ ημίχρονο.

a1 29

Γκολ: –
Κίτρινες: 41’ Αλωνεύτης, 81’ Ζουέλα
Κόκκινες: –
Διαιτητής: Δημήτρης Χρυσοστόμου

Ομόνοια (Τόνι Σαβέφσκι): Λεβίτα, Σπούνγκιν, Σκαραμοτσίνο, Αλαμπί, Παβίσεβιτς, Σοάρες, Λεάντρο (21’ Μαργκάσα λ.τρ.), Αγουιάρ (61’ Σκέμπρι), Εφραίμ, Χριστοφή, Φρέντι (79’ Α. Άλβες).
Στον πάγκο έμειναν οι Λεόνι, Χαραλάμπους, Κυριάκου και Ντάνιελσον.
Εκτός 18άδας έμειναν οι Ασίς, Αβραάμ, Αντράντε, Ζ. Άλβες.

ΑΠΟΕΛ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Πάρντο, Σολωμού, Αλεξάνδρου, Καρυπίδης, Ζουέλα, Μοράις, Τζιόλης, Χαραλαμπίδης (72’ Μπενασούρ), Μαντούκα (61’ Μπούντιμιρ), Αντόρνο (74’ Σολάρι λ.τρ.), Αλωνεύτης.
Στον πάγκο έμειναν οι Χιώτης, Ηλία, Σέρτζιο και Πίντο.
Εκτός 18άδας έμειναν οι Σόουζα, Αντωνιάδης, Μπόρντα, Κλουκόφσκι, Κίσσας, Π. Κωνσταντίνου.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ:
– Αναμενόμενη η ενδεκάδα της Ομόνοιας από τον Τόνι Σαβέφσκι. Σπούνγκιν και Σκαραμοτσίνο στα άκρα της άμυνας, κεντρικά μπακ οι Αλαμπί και Παβίσεβιτς. Οι Σοάρες, Λεάντρο και Αγουιάρ ήταν στο κέντρο, με τον τελευταίο να κινείται πίσω από τον Φρέντι. Ο Χριστοφή ήταν δεξιά και ο Εφραίμ αριστερά στα φτερά.
Στο 21’ με την αναγκαστική αποχώρηση του Λεάντρο, ο Αγουιάρ ήρθε στο ανασταλτικό χώρο του κέντρου και ο Μαργκάσα μπήκε στο γήπεδο παίζοντας πίσω από τον Φρέντι.
Στο 61’ ο Σκέμπρι μπήκε στο γήπεδο στο χώρο κοντά στον Φρέντι, με τον Μαργκάσα να γυρίζει σε περισσότερο ανασταλτικό ρόλο.

– Έκπληξη είναι η χρησιμοποίηση του Αλωνεύτη στο βασικό σχήμα του ΑΠΟΕΛ. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επέλεξε σχήμα 4-4-2 με τους Αντόρνο και Αλωνεύτη στην κορυφή, τον Χαραλαμπίδη δεξιά και τον Μαντούκα αριστερά. Οι Τζιόλης και Μοράις έπαιζαν στο κέντρο ενώ από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα ήταν οι Σολωμού, Καρυπίδης, Μπόρντα και Αλεξάνδρου.
Στο 61’ ο Μπούντιμιρ πήρε θέση στην επίθεση, με τον Αλωνεύτη να πηγαίνει αριστερά.
Στο 72’ ο Μπενασούρ πήγε πίσω από τον Μπούντιμιρ, με τον Αντόρνο να βγαίνει έξω δεξιά. Δύο λεπτά αργότερα ο Αντόρνο αποχώρησε τραυματίας, με τον Σολάρι να πηγαίνει κορυφή και ο Μπενασούρ κινείτο δεξιά.

TIMELINE:
Α’ ημίχρονο
2’ – Πρώτο σουτ του αγώνα από τον Χαραλαμπίδη από πλάγια, η μπάλα ψηλά άουτ.
5’ – Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χριστοφή από μακριά, η μπάλα ψηλά άουτ.
9’ – Σέντρα του Σκαραμοτσίνο από αριστερά, ο Χριστοφή για λίγο δεν πρόλαβε την μπάλα φάτσα με τον Πάρντο.
11’ – Δοκάρι για την Ομόνοια! Ο Σπούνγκιν έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Φρέντι έκανε την κεφαλιά, χωρίς όμως να της δώσει την τροχιά που θέλει και στο ριμπάουντ η μπάλα κτύπησε στον Σολωμού και ακολούθως στο δεξί κάθετο δοκάρι.
12’ – Σέντρα του Αλωνεύτη από αριστερά, ο Χαραλαμπίδης από κοντά δεν μπόρεσε να πιάσει το σουτ, με τον Λεβίτα να μπλοκάρει.
14’ – Τεράστια ευκαιρία για την Ομόνοια. Ο Ζουέλα έκανε το λάθος, ο Σοάρες έδωσε στον Φρέντι και αυτός δεξιά στον Χριστοφή, ο οποίος πρόσωπο με τον Πάρντο, κατάφερε και αστόχησε ολοκληρωτικά.
23’ – Σουτ του Σοάρες έξω από την περιοχή, η μπάλα στα γάντια του Πάρντο.
30’ – Λάθος της Ομόνοιας, έκλεψαν οι γαλαζοκίτρινοι, με τον Χαραλαμπίδη να ελευθερώνεται στην περιοχή, αλλά το σουτ του να περνάει ελάχιστα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.
32’ – Λάθος του Αλαμπί, ο Αντόρνο έκλεψε και βγήκε μόνος, με το σουτ του από το ύψος της περιοχής, να φεύγει πολύ δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της Ομόνοιας.

Β’ ημίχρονο
56’ – Εκτέλεση φάουλ του Χαραλαμπίδη από πλάγια δεξιά, η μπάλα έσκασε μέσα στη μικρή περιοχή της Ομόνοιας κει έφυγε άουτ.
65’ – Απευθείας εκτέλεση φάουλ από την Ομόνοια, με τον Μαργκάσα να στέλνει την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πάρντο.
65’ – Αντεπίθεση για την Ομόνοια μετά από κλέψιμο του Χριστοφή, ο Φρέντι με το σουτ από δεξιά, έστειλε την μπάλα λίγο έξω.
70’ – Καλό σουτ του Εφραίμ έξω από την περιοχή, η μπάλα λίγο άουτ.
78’ – Εκτέλεση φάουλ του Αλωνεύτη σε πολύ καλό σημείο, η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.
82’ – Ο Μαργκάσα εκτέλεσε φάουλ από δεξιά στο κεφάλι του Σοάρες, με τον Πάρντο να αποκρούει πολύ δύσκολα.
84’ – Ο Μπούντιμιρ έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
88’ – Ο Χριστοφή έκανε το μακρινό σουτ έξω από την περιοχή, με τον Πάρντο να αποκρούει ασταθώς.
90’+ – Ο Άλβες έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Πάρντο.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ