Έχουν οι γυναίκες την τάση “να αλλάζουν” το σύντροφο τους;

a 291
a 7783

Της Ζαφείρως Αναστασίου

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τη Wilkinson Sword, 7 στις 10 γυναίκες παραδέχθηκαν ότι προσπάθησαν “ν’ αλλάξουν” το σύντροφο τους μετά από μερικές εβδομάδες γνωριμίας…

Επιπρόσθετα, η έρευνα έδειξε ότι το 60% των γυναικών ισχυρίστηκαν πως γνώριζαν καλύτερα για το πως έπρεπε να δείχνει ο σύντροφος τους, ενώ το 40% απάντησε πως είναι γυναικεία δουλειά η μεταμόρφωση ενός άντρα. Σύμφωνα με τον Dr Gian Gonzaga ο λόγος που οι γυναίκες θέλουν “ν’αλλάξουν” έναν άντρα είναι επειδή επιθυμούν να δείξουν ότι αυτός αξίζει. Επίσης, με αυτό τον τρόπο δείχνουν την αφοσίωση τους στο συγκεκριμένο άντρα. Ο γιατρός πρόσθεσε πως τα ζευγάρια οφείλουν να αποδέχονται ο ένας τον άλλο όπως είναι και αυτό συμπεριλαμβάνει και τα ελαττώματα του. Τονίζει όμως πως έχει διαφορά το να θέλει μια γυναίκα να βοηθήσει, με το να αλλάξει κάποιον άντρα ολοκληρωτικά!

Από την πλευρά της η ειδικός στις σχέσεις Μarisa Peer αναφέρει πως η κύρια αιτία που οι γυναίκες θέλουν να διαφοροποιήσουν έναν άντρα είναι για να αυξήσουν τη δική τους αξία. Είναι γνωστό άλλωστε πως οι γυναίκες συνηθίζουν να κρίνουν το ντύσιμο και το στυλ άλλων γυναικών και των συντρόφων τους. Επομένως, προσπαθούν “ν’αλλάξουν” έναν άντρα και να τον κάνουν πιο ελκυστικό γιατί έτσι πιστεύουν πως θα έχουν μια πιο όμορφη εικόνα ως ζευγάρι. Τέλος, η Marisa Peer συμπληρώνει πως αν η φίλη σας έχει καλό γούστο αφήστε την να βοηθήσει χωρίς να ξεχνάτε πως σημαντικά στοιχεία σε μια σχέση είναι ο σεβασμός και ο συμβιβασμός.

Πηγή: uk.msn.com