Η φράουλα στο έμβλημα του Δήμου Δερύνειας

a 309 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 7302 Ειδήσεις, Νέα ΑμμοχώστουΥστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δερύνειας, η φράουλα που έχει καθιερωθεί σαν το παραδοσιακό γεωργικό προϊόν, έχει προστεθεί στο έμβλημα του Δήμου. Με τον τρόπο αυτό, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Δερύνειας Αντρο Καραγιάννη, τιμούνται οι καλλιεργητές φράουλας… 

Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Καραγιάννης ” το Δημοτικό Συμβούλιο Δερύνειας ως ένδειξη εκτίμησης στο έργο που επιτελούν οι φραουλοκαλλιεργητές μας, αποφάσισε όπως προσθέσει το φρούτο αυτό, στο έμβλημα του Δήμου. Το νέο έμβλημα θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν οι συνδημότες μας και όχι μόνο, στο πρόγραμμα δραστηριοτήτων για το μήνα Απρίλιο που έχει σταλεί σε όλα τα σπίτια”.

Πρόσθεσε ότι ”το έμβλημα του Δήμου έχει επιλεγεί ύστερα από διαγωνισμό που προκήρυξε το Συμβούλιο Βελτιώσεως Δερύνειας το 1992 και απεικόνιζε, τον ουρανό, τον ήλιο, τη θάλασσα, το συρματόπλεγμα, το στάχυ, το πορτοκάλι και τον ανεμόμυλο. Το 1994 η Δερύνεια αναβαθμίστηκε σε Δήμο και το έμβλημα παρέμεινε το ίδιο”.

Ανέφερε ακόμα ότι ”η προσθήκη της φράουλας στο νέο έμβλημα του Δήμου το οποίο μπορεί ο καθένας να δει πλέον σε όλα τα έντυπα του Δήμου μας και η γενική επιμέλεια του εμβλήματος έγινε από Δερυνιώτισσα γραφίστα, την Αντρια Ιωάννου” .

Ερωτηθείς για το Φεστιβάλ Φράουλας που διεξάγεται κάθε δύο χρόνια στη Δερύνεια, ο κ. Καραγιάννης είπε πως φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 25 Μαίου το 8ο Φεστιβάλ και ήδη οι ετοιμασίες άρχισαν και συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό.

Εξήγησε ότι ”το συγκεκριμένο Φεστιβάλ έχει πλέον καταστεί θεσμός. Ηδη έχουν συσταθεί σχετικές επιτροπές για το Φεστιβάλ, όπως η Οργανωτική Επιτροπή με επικεφαλής την Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου. Με στόχο την διασφάλιση της επιτυχίας του Φεστιβάλ έχουν συσταθεί άλλες τρεις υπο-επιτροπές που είναι , η επιτροπή διάκοσμου – οργάνωσης χώρου, προβολής και καλλιτεχνικού προγράμματος και φραουλοκαλλιεργητών και συζύγων”.

Πρόσθεσε ότι μέλη της τελευταίας υπο-επιτροπής είναι εκτός των φραουλοκαλλιεργητών και των μελών των οικογενειών τους ”αρκετοί Δερυνειώτες οι οποίοι θέλουν να βοηθήσουν, δεδομένου ότι φέτος το Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στον Εθελοντισμό”.

Πηγή: ΚΥΠΕ