Άγριος ξυλοδαρμός μαθητών από τη Σωτήρα στην Τεχνική Αυγόρου

protes voitheies nosokomeio levkosias Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
protes voitheies nosokomeio levkosias Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Στο Νοσοκομείο και με σοβαρά τραύματα και μώλωπες κατέληξαν σήμερα δύο μαθητές από τη Σωτήρα μετά από ξυλοδαρμό που υπέστησαν από εξωσχολικούς έξω από την Τεχνική Σχολή Αυγόρου. Οι μαθητές έπεσαν θύματα καβγά που ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες μεταξύ μαθητών από διαφορετικά χωριά. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του SotiraNews, σήμερα το μεσημέρι, μετά το τέλος της τελευταίας περιόδου , εξωσχολικοί επιτέθηκαν σε μαθητές από τη Σωτήρα οι οποίοι εκείνη την ώρα προσπαθούσαν να μπουν στα λεωφορεία και τους χτύπησαν προκαλώντας τους σοβαρά τραύματα.

Και οι δύο μαθητές διακομίστηκαν στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του επαρχιακού νοσοκομείου Αμμοχώστου. Ο ένας μαθητής διαγνώστηκε με εξάρθρωση ωμοπλάτης ενώ ο δεύτερος μαθητής ο οποίος νοσηλεύεται ακόμα στο νοσοκομείο, φέρει πολλαπλά τραύματα στο πρόσωπο και σοβαρό τραύμα στο μάτι.

Σχεδιασμένη επίθεση
Όπως πληροφορηθήκαμε από μαθητές και τους γονείς των δύο τραυματισθέντων , η επίθεση φαίνεται να ήταν προσχεδιασμένη, καθώς ο καβγάς μεταξύ των μαθητών των δύο χωριών ξεκίνησε πριν από μέρες. Συγκεκριμένα, όπως πληροφορούμαστε, μαθητές από το Ξυλοφάγου έγραψαν υβριστικά συνθήματα σε τοίχους και λεωφορεία εναντίον μαθητών από τη Σωτήρα, οι οποίοι με τη σειρά τους το ανταπόδωσαν με παρόμοια υβριστικά συνθήματα. Η κατάσταση έφτασε στο αποκορύφωμα σήμερα, όταν ο προσχεδιασμένος καβγάς είχε ως αποτέλεσμα δύο μαθητές από τη Σωτήρα να ξυλοκοπηθούν άγρια και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Γονείς: “Θα θρηνήσουμε θύματα”
Ανησυχία εκδήλωσαν οι γονείς των δύο μαθητών μετά τα γεγονότα, καθώς όπως μας ανέφεραν δεν πρόκειται για ένα τυχαίο περιστατικό, αλλά δυστυχώς για ένα προσχεδιασμένο καβγά. Όπως μας είπαν, ο καβγάς μεταξύ μαθητών από διαφορετικά χωριά, τείνει δυστυχώς να γίνει “μόδα”, και πως οι άγριες συμπλοκές, δεν αποκλείεται να μας οδηγήσουν να θρηνήσουμε θύματα.

Λυπηρό που συμβαίνουν τέτοια γεγονότα έστω και αν είναι μεμονωμένα.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Ξυλοφάγου ο οποίος μελετά το συμβάν.

SotiraNews