Ν.Παπαδόπουλος: “Μόνο με καθαρή πολιτική μπορούμε να πετύχουμε”

a 130 Ειδήσεις
a 3243 Ειδήσεις

Αυτοί που τον δαιμονοποίησαν ως κινδυνολόγο σήμερα του αναγνωρίζουν ειλικρίνεια. Ο νέος ηγέτης του ΔΗΚΟ θέλει να αφήσει το δικό του στίγμα στον τρόπο που το κόμμα πολιτεύεται. Διαμηνύει ότι η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός και πως αυτό που προέχει είναι να έχει το ΔΗΚΟ ρόλο πρωταγωνιστικό.

Σε συνέντευξή του στον «Φιλελεύθερο», την πρώτη του συνέντευξη σε έντυπο μέσο, Ο Νικόλας Παπαδόπουλος παρουσιάζεται αποφασισμένος να γυρίσει σελίδα, να επουλώσει πληγές και να συνενώσει το κόμμα του με πρωταρχικό στόχο την ανάκτηση του πρωταγωνιστικού ρόλου στο πολιτικό σκηνικό.

Επιλέγει να αφήνει πίσω του όσα λέχθηκαν στη διάρκεια του προεκλογικού και επικεντρώνεται στην ανασύνταξη δυνάμεων με ζητούμενο την αποκατάσταση της κομματικής αξιοπιστίας.

«Μότο» του η καθαρότητα του πολιτικού λόγου, η αλήθεια και η άσκηση υπεύθυνης πολιτικής.

Για τον ανθυποψήφιό του στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές για την προεδρία του ΔΗΚΟ, Μάριο Καρογιάν, δηλώνει ότι «δεν είναι απλός στρατιώτης. Είναι ο τέως πρόεδρος του κόμματος και βουλευτής Λευκωσίας. Η δήλωσή του αυτή ήταν απλώς ενδεικτική της αγάπης και της αφοσίωσής του στο κόμμα, την οποία σημειωτέον ουδέποτε αμφισβήτησε οποιοσδήποτε. Είμαι βέβαιος ότι ο Μάριος Καρογιάν θα είναι πρόθυμος να συμβάλει στην κοινή προσπάθεια ώστε να καταστήσουμε το Δημοκρατικό Κόμμα ισχυρό και διεκδικητικό».

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος δηλώνει ότι αλλάζει η πρακτική του ΔΗΚΟ, με στήριξη της κυβέρνησης αλλά περισσότερο έλεγχο της εκτελεστικής εξουσίας. Δηλώνει ότι θέλει να βοηθήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, να πετύχει.

Παράλληλα ξεκαθαρίζει για ακόμη μία φορά ότι «επί του παρόντος από μένα δεν τέθηκε θέμα ανασχηματισμού (της κυβέρνησης)», υπενθυμίζοντας ότι κάτι τέτοιο αποτελεί αποκλειστικό προνόμοιο και εξουσία του Προε΄δρου της Δημοκρατίας.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, υπογραμμίζει, το ΔΗΚΟ με τις θέσεις του θα ενισχύσει τη διαπραγματευτική θέση του Προέδρου.

Σε ότι αφορά τις ευρωεκλογές, ο νέος πρόεδρος του ΔΗΚΟ δηλώνει ότι δεν υπάρχει χρόνος ή περιθώριο για κοινή κάθοδο. «Η όποια συνεργασία πρέπει να γίνει με κατάλληλη προετοιμασία και όχι για το θεαθήναι», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την αναδιοργάνωση του κεντρώου χώρου τονίζει ότι πρέπει «να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για μια κεντρώα πολιτική συνεργασία που να είναι σε θέση να δράσει δημιουργικά και αποτελεσματικά».

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ