Συνάντηση κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου για τις προεδρικές

a 128 Ειδήσεις
a 7606 ΕιδήσειςΣυνάντηση όλων των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου θα επιδιωχθεί την μεθεπόμενη εβδομάδα με στόχο την συγκεκριμενοποίηση της δράσης τους στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές και την εξεύρεση κοινού υποψηφίου, όπως αναφέρθηκε ύστερα από συνάντηση του Προέδρου του ΔΗΚΟ Μάριου Καρογιάν με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημήτρη Συλλούρη… 

Ο κ. Καρογιάν ανέφερε μετά τη συνάντηση, ότι με το Ευρωπαϊκό Κόμμα συμφωνήθηκε να υπάρχει συστηματική ανταλλαγή απόψεων και συνεννόηση όσον αφορά τις διεργασίες για τις προεδρικές, ενώ θα επιδιωχθεί την μεθεπόμενη εβδομάδα συνάντηση των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου ώστε να αναλύσουν και να εκτιμήσουν την όλη κατάσταση, να ανταλλάξουν απόψεις και να εξεταστούν τα πιθανά επόμενα βήματα.

«Εμείς θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια προς την κατεύθυνση δημιουργίας ευρύτατου συνασπισμού δυνάμεων στη βάση καθαρών προγραμματικών θέσεων, στη βάση ενός κοινού οράματος, γιατί ο τόπος θέλει τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα, τη μεγαλύτερη δυνατή συνοχή», ανέφερε.

«Δεν είναι η ώρα της όποιας κομματικής επικράτησης, δεν είναι η ώρα της όποιας θεμιτής προσωπικής φιλοδοξίας», είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

Συμπλήρωσε ότι είναι η ώρα που θα πρέπει πραγματικά και όχι προσχηματικά να ενωθούν δυνάμεις, προς την κατεύθυνση εξασφάλισης μίνιμουμ συγκλίσεων που είναι απαραίτητες για την κοινωνία, τον τόπο και τους πολίτες.

Ανέφερε επίσης ότι είναι μεγάλη η ευθύνη των δύο κομμάτων για να δημιουργηθούν συνθήκες ομαλότητας στον τόπο και να υπάρχει μια προοπτική στην κοινωνία και στον τόπο.

Ο κ. Καρογιάν ενημέρωσε τον κ. Συλλούρη για τις συναντήσεις τις οποίες είχε με τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ και αντάλλαξαν απόψεις για την παραπέρα πορεία.

Μέσα από τη συνάντηση, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, διαπιστώθηκε ότι ο ενδιάμεσος χώρος έχει να παίξει έναν πολύ σημαντικό και καθοριστικό ρόλο ως ο συνθετικός και εξισορροπητικός παράγοντας στο ευρύτερο πολιτικό σύστημα, αλλά και ως φορέας προτάσεων και απόψεων που μπορούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για το όραμα που χρειάζεται ο τόπος για την επόμενη πενταετία.

Ο κ. Συλλούρης ανέφερε ότι η συνάντηση εντάσσεται στην προσπάθεια να εξευρεθεί ένας τρόπος να δοθεί ένα καινούριο, σύγχρονο όραμα που αξίζει στον Κύπριο πολίτη κάτι που όπως είπε «μπορούμε να το πετύχουμε».

Πρόσθεσε ότι συμφώνησαν να προσπαθήσουν όλα τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου να συναντηθούν αφού ολοκληρώσουν τις ενδοκομματικές τους διαδικασίες.

«Πιστεύω εκεί θα είναι και το συγκεκριμένο ξεκίνημα για το πρόγραμμα που είναι αναγκαία προϋπόθεση, αλλά και να ξεκινήσουμε να σκεφτόμαστε πλέον και για το ποιος θα είναι ο υποψήφιος», είπε.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος δήλωσε ότι ο ενδιάμεσος χώρος θα πρέπει να στήσει μια κοινωνική συμμαχία με όσους πολίτες αγωνιούν για τις υφιστάμενες επιλογές και με όσους πολίτες οραματίζονται και θέλουν μια καινούρια Κύπρο.

Πηγή: Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων