Τί θα συνέβαινε αν η Αμφίπολη βρισκόταν στην Κύπρο;

a3 Υπότιτλοι Ειδήσεων
a3 12 Υπότιτλοι Ειδήσεων

Τί θα συνέβαινε αν είχαμε στη Κύπρο μια παρόμοια αρχαία ανακάλυψη με αυτή της Αμφίπολης; Διαβάστε το παρακάτω ημερολόγιο:

ΗΜΕΡΑ 1η
Ανακαλύπτεται τυχαία στο αρχαίο Ιδάλιο νέος τάφος μέσα σε χωράφι στο οποίο συνήθιζαν να σταθμεύουν τα κόκκινα διπλοκάμπινα τους κυνηγοί για να πάρουν κάθε πρωί τα λατρεμένα τους (κόκκινα και πάλι) Marlboro. Το τμήμα αρχαιοτήτων σπεύδει στο σημείο για να ξεκινήσουν οι ανασκαφές*

*άκυρο, ο διευθυντής του τμήματος απουσιάζει σε άδεια τελικά. Τελικά το τμήμα δεν σπεύδει, αλλά αφιερώνει εποικοδομητικά τον χρόνο του στο να συμπληρώνει το χαρτομάνι της γραφειοκρατίας που χρειάζεται πριν ξεκινήσουν οι έρευνες.

ΗΜΕΡΑ 79η
Το τμήμα αρχαιοτήτων σπεύδει στο σημείο και αρχίζουν οι ανασκαφές. Διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία στήνουν τέντες στις χωράφες του Δαλιού για να καλύψουν τις εξελίξεις γύρω από το γεγονός. Κάθε βράδυ, “ανεγκέφαλα πεδαρέλια” (έτσι τους αποκαλεί αργότερα ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος) γράφουν πάνω στις τέντες του CNN και του BBC με σπρέι “94 ΒΟΟΜ, 83 ΤΖΙΑΙ ΠΟΨΕ”.

ΗΜΕΡΑ 84η
Οι αρχαιολόγοι ανακοινώνουν ότι πρόκειται για μεγαλοπρεπή τάφο και όλοι σπεύδουν να confirmάρουν ότι ο Τάσσος Παπαδόπουλος βρίσκεται στη θέση του. Παράλληλα, τα Κυπριακά κανάλια αποφασίζουν να ασχοληθούν και αυτά με το θέμα μιας και τελικά συνειδητοποιούν ότι δεν πρόκειται για “πελλάρες των ξένων” τελικά. Ο Χρύσανθος Τσουρούλλης παρουσιάζει εικόνες πάνω στην -είναι-πολύ-περήφανος-γι-αυτή- touch οθόνη του το πως θα μπορούσε να είναι το εσωτερικό του τάφου, πραγματοποιώντας μια εικονική-touch-εκσκαφή με τα χέρια του.

ΗΜΕΡΑ 85η
Ο πρόεδρος της δημοκρατίας ζητεί τη βοήθεια του διάσημου Αιγύπτιου Αρχαιολόγου Zahi Hawass. Ο κύριος Hawass φτάνει την αμέσως επόμενη μέρα στη Κύπρο όμως ο οδηγός που τον παραλαμβάνει στο αεροδρόμιο τον μπερδεύει με τον Έρογλου και τον αφήνει στο οδόφραγμα και φεύγει. Μπερδεμένος, αρχίζει να σκάβει μόνος του πάνω στη πράσινη γραμμή μέχρι που τον βλέπει ο Μάριος Ματσάκης και αφού τσακκωθεί μαζί του, αρχίζει τα διαβήματα στον ΟΗΕ.

a Υπότιτλοι Ειδήσεων

ΗΜΕΡΑ 86η
Ξεκινά ένας δημόσιος τσακωμός σε όλα τα κανάλια για το ποιος βρίσκεται τελικά θαμμένος μέσα στον τάφο. Χαρακτηριστικά, την ίδια μέρα στην εκπομπή της Ελίτας Μιχαηλίδου υποστηρίζουν ότι πρόκειται για την Βερεγγάρια, σύζυγο του Ριχάρδου Λεοντόκαρδου Γ’, στην εκπομπή της Γωγώς Αλεξανδρινού επιμένουν πως πρόκειται για την Ελένη Παλαιολογίνα ενώ στην εκπομπή της Χριστιάνας Αριστοτέλους η Γιώτα Κουφαλίδου μιλά για τη νέο της ξεκίνημα στο Plus TV.

ΗΜΕΡΑ 87
Τα στοιχήματα δίνουν και παίρνουν για το ποιος κρύβεται μέσα στον τάφο. Μάλιστα, υψηλές αποδόσεις σε ένα μπούκικο (πριν ανατιναχτεί από τους αντιπάλους του) έπαιρνε και η επιλογή “δεν είναι τάφος, είναι το πατρικό του Βάσου Λυσσαρίδη”.

ΗΜΕΡΑ 124
Τελικά όλοι χάνουν αρκετά λεφτά από τα στοιχήματα γιατί μέσα στον τεράστιο “τάφο” δεν υπάρχει κανένας, παρά μόνο γλυπτά Καρυάτιδων και λιονταριών. Στο νησί επικρατεί απογοήτευση: διαγράφονται κακήν κακώς όλες οι selfie που ανέβηκαν στο Facebook έξω από τον τάφο και ξεπουλιούνται όσο όσο οι αναμνηστικές creepy φανελίτσες που έγραφαν “μπήκα κι εγώ στον τάφο”.

a1 8 Υπότιτλοι Ειδήσεων

Την μέρα της ανακοίνωσης, η Βουλγάρα υπάλληλος του κινούμενου περιπτέρου ΦΡΑΠΕ που βρίσκεται μέσα στον χώρο των ανασκαφών βρίζει τους αρχαιολόγους και πιάνει τηλέφωνο τον μάστρο της να του ανακοινώσει τα τραγικά μαντάτα.

ΗΜΕΡΑ 125
Η κυβέρνηση υπό το βάρος των καταγγελιών της αντιπολίτευσης (βλέπε άρθρα στη Χαραυγή) για “πεταμένα λεφτά στις ανασκαφές” αποφασίζει να καλύψει τη ζημιά πουλώντας τις Καρυάτιδες για να στηθούν στην είσοδο του -αμαρτωλού- “Ναού της Αφροδίτης” στην Παλώδια, ενώ τα σκαλιστά λιοντάρια χρησιμοποιούνται για τις φωτογραφήσεις των κοριτσιών του Feel Fantastic. Όσο για τον ίδιο τον χώρο, αυτός βρίσκεται σε φάση επέκτασης για να γίνει Πολυχώρος slash Αίθουσα Δεξιώσεων.

a2 5 Υπότιτλοι Ειδήσεων

Πηγή: adikimenos.com