Παραλίμνι: Εκατοντάδες εθελοντές στην εκδήλωση “Περπατώ-Διεκδικώ με τους τυφλούς”

CEA3CF84CEB9CEB3CEBCCEB9CEBFCC81CF84CF85CF80CEBF2017 04 032C10.36.59 Εθελοντισμός, Ειδήσεις, Θεοδόσης Τσιόλας, Νέα Αμμοχώστου
CEA3CF84CEB9CEB3CEBCCEB9CEBFCC81CF84CF85CF80CEBF2017 04 032C10.36.59 Εθελοντισμός, Ειδήσεις, Θεοδόσης Τσιόλας, Νέα Αμμοχώστου

Εκατοντάδες ήταν οι εθελοντές οι οποίοι συμμετείχαν την Κυριακή 2 Απριλίου στην καθιερωμένη εκδήλωση “Περπατώ-Διεκδικώ με τους Τυφλούς” στην επαρχία Αμμοχώστου, η οποία διοργανώθηκε από την Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών σε συνεργασία με την Παγκύπρια Ένωση Αμφιβληστροειδοπαθών σε ολόκληρη την Κύπρο.

Η Πορεία στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί και την έναρξή της κήρυξε ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου κ. Θεοδόσης Τσιόλας στο χώρο στάθμευσης του Play4all και Terannova.

CEB1 160 Εθελοντισμός, Ειδήσεις, Θεοδόσης Τσιόλας, Νέα Αμμοχώστου

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης συμμετείχε η Συμφωνική Μπάντα «Αρμονία», του Δήμου Παραλιμνίου υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου Δημήτρη Μαρκουλλή.

Στην εκδήλωση πήραν μέρος και προσφώνησαν ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος, οι Δήμαρχοι Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης και Δερύνειας Ανδρέας Καραγιάννης, οι Βουλευτές της επαρχίας Αμμοχώστου και άλλοι επίσημοι.

Η πορεία κατέληξε στο προαύλιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμμοχώστου, όπου ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα και δεξίωση σε όλους τους πεζοπόρους.

Σε χαιρετισμό του ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, κ. Θεοδόσης Τσιόλας έστειλε μήνυμα ελπίδας, αλληλεγγύης και αγάπης, ενώ τόνισε πως η πορεία αποτελεί μήνυμα πως η πολιτεία στέκεται στο πλευρό των ευπαθών ομάδων της κοινωνίας μας.

CEA3CF84CEB9CEB3CEBCCEB9CEBFCC81CF84CF85CF80CEBF2017 04 032C10.36.49 Εθελοντισμός, Ειδήσεις, Θεοδόσης Τσιόλας, Νέα Αμμοχώστου

Χαιρετισμός Γραμματέα Υπουργικού Συμβουλίου στην εκδήλωση «Περπατώ – Διεκδικώ με τους τυφλούς», στο Παραλίμνι


Με χαρά και ιδιαίτερη συγκίνηση βρίσκομαι σήμερα μαζί σας για να κηρύξω τη φετινή πορεία «Περπατώ – Διεκδικώ με τους Τυφλούς», που οργανώνει η Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών σε συνεργασία με άλλους φορείς των τυφλών και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.


Σας μεταφέρω τον χαιρετισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας και τις θερμές ευχές του για κάθε επιτυχία στην ανθρωπιστική αυτή εκδήλωση.


Θέλω να εκφράσω τη βαθειά συμπάθειά μου για το θεάρεστο έργο σας. Συγχαίρω θερμά όλους όσοι εργάστηκαν για την οργάνωση της σημερινής πορείας και για το πολύμορφο γενικότερα έργο, που με θρησκευτική αφοσίωση επιτελείτε. Η συνολική προσφορά σας αναγνωρίζεται και εκτιμάται βαθύτατα, τόσο από την πολιτεία όσο και από την κοινωνία ως προσφορά αγάπης, αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας και τους πολίτες που έχουν ανάγκη.


Η σημερινή πορεία έχει ως στόχο να διανύσουμε όλοι μαζί μια σύντομη διαδρομή και να δώσουμε το μήνυμα ότι ο καθένας ξεχωριστά αλλά και ως κοινωνία γενικότερα, είμαστε στο πλευρό των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη και μέσα από τη συλλογή χρημάτων να ενισχυθεί η προσφορά της Παγκύπριας Οργάνωσης Τυφλών. Ταυτόχρονα, όμως, κυρίως στοχεύουμε στη συνειδητοποίηση του χρέους όλων μας για πολύπλευρη συμπαράσταση της πολιτείας και της κοινωνίας γενικότερα στην στήριξη των πολιτών που υποφέρουν.


Η εθελοντική συνεισφορά δεν είναι ούτε υποκατάσταση του ρόλου της κυβέρνησης ούτε μετάθεση των κυβερνητικών ευθυνών στους ώμους του εθελοντή. Ως κυβέρνηση αλλά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσωπικά, τρέφουμε μεγάλη έγνοια για τα άτομα που έχουν ανάγκη και έχουμε πλήρη συναίσθηση των ευθυνών της πολιτείας, τις οποίες αναλαμβάνει πλήρως, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της.


Τονίζω τη βαθιά εκτίμηση στον λαό της Κύπρου και αισθανόμαστε υπερηφάνεια για τα αισθήματα κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής που διακατέχουν τον λαό μας. Σε αυτά τα αισθήματα του λαού απευθυνόμαστε ζητώντας από τον καθένα να συμβάλει με οικονομική εισφορά στον έρανο.


Η πορεία αυτή δίδει σε κάθε έναν από εμάς τη δυνατότητα να προσφέρουμε, όσο ο καθένας μπορεί, και έτσι να γίνουμε συμμέτοχοι σε αυτή τη σημαντική εκδήλωση αγάπης.


Από αυτό το βήμα στέλνουμε όλοι μαζί ένα μήνυμα ελπίδας, αλληλεγγύης και αγάπης. Πέραν από την οικονομική ενίσχυση που επιδιώκεται μέσα από την σημερινή πορεία, στέλνεται και ένα μήνυμα ελπίδας που στις μέρες μας είναι πολύ σημαντικό, γιατί δίδει κουράγιο για ζωή και αγώνα στον κάθε πάσχοντα συνάνθρωπό μας.


Αυτή την περίοδο έχουμε ανάγκη από αλληλοσυμπαράσταση, αλληλοϋποστήριξη, αλληλοβοήθεια για να διαβούμε τα δύσκολα. Τα ανθρωπιστικά και αλτρουιστικά αισθήματα των πεζοπόρων που συμμετέχουν στην πορεία καταδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευαισθησίας του λαού μας, για το οποίο δικαιούμαστε πραγματικά να νιώθουμε υπερήφανοι.


Κηρύσσοντας την έναρξη της πορείας «Περπατώ – Διεκδικώ με τους Τυφλούς», εκφράζω θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους πεζοπόρους για τη συμμετοχή τους στην πορεία και εύχομαι κάθε επιτυχία στους στόχους της όλης εκδήλωσης.

SotiraNews