“Ήντα πελλοί που είστε… δακάστα Κοτσινοχώρκα!!”

a 13 Έχει κι εν κι έχει..., Νέα Αμμοχώστου, Όσα μου έμαθε ο Φρόιντ
a 1245 Έχει κι εν κι έχει..., Νέα Αμμοχώστου, Όσα μου έμαθε ο Φρόιντ

Της Ζαφείρως Αναστασίου:



Άραγε τι θα έλεγε ο Ραφαέλλος εάν επισκεπτόταν τα Κοκκινοχώρια; Επειδή είμαστε πανέξυπνοι, τετραπέρατοι και επίσης επειδή χρησιμοποιώ φυτική βαφή πλέον, σκεφτήκαμε και καταγράψαμε:

Ήντα πελλοί που είστε… Μα εν έτσι που συνάετε τες πατάτες; Να δώκω πάνω μου να σκοτωθώ! Τα τασπια πόθεν τα παραγγέλνετε; Που το ebay;

Μα εν τούτος ο Κόννος που λαλούσιν στον Πρωταρά;; Εν έχει έτσι fabulous τόπο!! Θα πιάω τη Μύρι μου και θα έρτω να κάμουμε ηλιοθεραπεία!

Ήντα πελλοί που είστε δακάστη Σωτήρα… Μα εν τούτος ο Πιερουλλής που σας κλαδεύκει τα δεντράκια;; Να δώκω πάνω μου να σκοτωθώ!

Ήντα πελλοι που είστε δακάστη Δερύνεια.. Μα εν έτσι που συνάετε τες φράουλες; Να κόψω κανένα κιλό να κάμω μαρμελάδα τζαι μετά να δώκω πάνω μου να σκοτωθώ!

Ήντα πελλοί που είστε δακάστο Αυκόρου.. Ούτε εμείς έχουμε πεζοδρόμια τζικάτω.. Εν θα θα δώκω πούποτε άμπα τζαι ρέξει κανένας τζαι τσιλίσει με τζαι σκοτωθώ..

Ήντα πελλοί που είστε δακάστο Λιοπέτρι.. Ρέσετε τα χώτα με κότσινο… Και γιατί εν το προφέρετε καλά το -φ-;;

Ήντα πελλοί που είστε δακάστην Αγία Νάπα… Που κάτω εν η εκκλησία και που πάνω τα κλαμπς… Δηλαδή που φέφκετε που κάτω πάτε απευθείας “to the church”; Που τα αλήθκεια “take me to church”…!

Ήντα πελλοί που είστε δακάστο Βρένναρος.. Πε μου έρκετουν τζαι η Ελευθερία Ελευθερίου τζαι έτρωεν κρέπες;; Πε μου να κοτσομπολέψουμεν!!

Ήντα πελλοί που είστε δακάστο Παραλίμνι.. Εχάθηκα μες τζίντους μονόδρομους προηγούμενως.. Ευτυχώς είχεν κάτι ωραία παιθκιά τζαι εξηγήσαν μου.. Ειδαλλιώς ήταν να δώκω πάνω μου να σκοτωθώ!

Υ.Σ.: Επειδή πάει ένας χρόνος από εκείνη τη μέρα, το άρθρο είναι αφιερωμένο στο μωράκι μας που δε γνωρίσαμε ποτέ αλλά θα αγαπάμε πάντα… Να θυμάσαι πως σταμάτησε και η δική μας καρδιά να χτυπά μαζί με τη δική σου…