Φόρους ακινήτων και τέλη αδειών κυκλοφορίας διεκδικούν οι Δήμοι

a 128 Ειδήσεις
a 1893 Ειδήσεις

Την είσπραξη όλων των τελών από το φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας και μεταφορά εσόδων από τις άδειες κυκλοφορίας διεκδικούν οι Δήμοι με στόχο την οικονομική τους απεξάρτηση από την κυβέρνηση. Την ίδια ώρα σε εκδήλωση που διοργάνωσε το ΑΚΕΛ ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων μίλησε με αυστηρή γλώσσα για τις προθέσεις της κυβέρνησης για μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο επικεφαλής του γραφείου τοπικής αυτοδιοίκησης της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Σταύρος Γερολατσίτης τόνισε ότι η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει να περιλαμβάνει την οικονομική της απεξάρτηση από την κυβέρνηση και εξήγησε πως αυτό θα επιτευχθεί:

“Αφορούν είτε την ενοποίηση του τέλους και των φόρων ακίνητης περιουσίας και μεταφοράς τους στην τοπική αυτοδιοίκηση, είτε μεταφορά εσόδων από άδειες κυκλοφορίας”.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Αλέξης Γαλανός εξέφρασε ευαρέσκεια για το ότι το ΑΚΕΛ και τα υπόλοιπα κόμματα δεν προτίθενται να ψηφίσουν το μνημονιακό νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης ως έχει στρέφοντας πυρά κατά της κυβέρνησης.

Τις δικές του θέσεις στην εκδήλωση που διοργάνωσε το ΑΚΕΛ παρέθεσε και ο πρώην Δήμαρχος Λευκωσίας Λέλλος Δημητριάδης:

“Ο μεγαλύτερος εχθρός των τοπικών αρχών σε όλο τον κόσμο είναι η κυβέρνηση. Είναι φυσικό”.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών τους και αρκετοί πρώην δήμαρχοι.

Πηγή: ΑΝΤ1