Σημαντική συμφωνία που θα φέρει κόσμο στην ελεύθερη Αμμόχωστο

CEB1 25 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Πρωταράς
CEB1 277 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Πρωταράς

Συμφωνία που αναμένεται ν’ αυξήσει κατά πολύ τη ροή περιηγητών στα τουριστικά θέρετρα της ελεύθερης Αμμοχώστου κατά την επικείμενη καλοκαιρινή περίοδο έχουν πετύχει οι τουριστικοί φορείς της επαρχίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα “Πολίτης”, οι δήμοι της επαρχίας (Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας, Σωτήρας και Δερύνειας) και η τοπική εταιρεία τουριστικής ανάπτυξης και προβολής έχουν έλθει σε συμφωνία με συγκεκριμένες ξένες αεροπορικές εταιρείες για προώθηση και προβολή της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου στο εξωτερικό.

Η καμπάνια αυτή θα ισχύσει καθ’ όλη τη διάρκεια του φετινού καλοκαιρινού, μέχρι και το τέλος του 2017, με προοπτικές επέκτασης και κατά το 2018. Μιλώντας στην εφημερίδα “Πολίτης” για την συμφωνία με τις αεροπορικές εταιρείες, ο λειτουργός της τοπικής εταιρείας τουριστικής ανάπτυξης Λάκης Αβρααμίδης ανέφερε πως πρόκειται για μια πολύ σημαντική συμφωνία, η οποία μπορεί ν’ αυξήσει την τουριστική κίνηση ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και για τους επόμενους μήνες μέχρι το τέλος του χρόνου.

Όπως είπε, μεγάλος στόχος της επαρχίας Αμμοχώστου παραμένει πάντοτε η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, δηλαδή η σεζόν να ξεκινά από τον Μάρτιο και να ολοκληρώνεται τον Νοέμβριο. «Φέτος έχουμε πετύχει μικρή επιμήκυνση της περιόδου. Οι πληρότητες των ξενοδοχείων της επαρχίας κατά τον Μάιο είναι ψηλότερες απ’ ό,τι ήταν την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Ο στόχος μας, όμως, είναι να έχουμε ικανοποιητικές πληρότητες από τον Μάρτιο. Πρέπει να κτίσουμε πάνω στη δυναμική που έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, με τις πολύ καλές τουριστικές χρονιές του 2015-2016, αλλά και με την πλήρη αναβάθμιση και επέκταση των πλείστων ξενοδοχειακών καταλυμάτων της περιοχής. Το τουριστικό προϊόν της επαρχίας είναι σαφώς πιο ποιοτικό απ’ ό,τι ήταν τα προηγούμενα χρόνια», επισήμανε. Ο Λάκης Αβρααμίδης δήλωσε ότι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου είναι εφικτή, εφόσον επιτευχθούν οι κατάλληλες αεροπορικές συνδέσεις.

Κάθοδος των Ισραηλινών

Στο μεταξύ, η τουριστική αγορά του Ισραήλ αποτελεί τη μεγάλη έκπληξη μέχρι στιγμής για την ξενοδοχειακή βιομηχανία της ελεύθερης Αμμοχώστου. Οι 7-8 πτήσεις που υπάρχουν καθημερινά από τη γειτονική χώρα προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου έχουν αυξήσει κατά πολύ τη ροή Ισραηλινών επισκεπτών προς όλα τα μέρη της Κύπρου, με την ελεύθερη Αμμόχωστο να εξασφαλίζει, όπως ήταν φυσικό, ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ισραηλινής τουριστικής πίτας. «Εκτός από τους Ισραηλινούς, αυξητική τάση παρουσιάζουν φέτος και οι αγορές της Βρετανίας και της Ρωσίας. Η περίοδος αιχμής αναμένεται να ξεκινήσει κατά τη γιορτή του Κατακλυσμού, όπου τα πλείστα ξενοδοχεία στην Αγία Νάπα και τον Πρωταρά θα είναι υπερπλήρη, ενώ οι αυξημένες πληρότητες, σύμφωνα πάντα με τις κρατήσεις και τις ενδείξεις που έχουμε, θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, μέχρι και τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια είναι εξαιρετικοί μήνες για την επαρχία μας από πλευράς τουρισμού», κατέληξε ο Λάκης Αβρααμίδης.

Πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ