Την ερχόμενη Τρίτη θα καθορίσει τον υποψήφιο του ο ενδιάμεσος χώρος

a 78 Ειδήσεις
a 6568 Ειδήσεις

Νέο ραντεβού για οριστικές αποφάσεις

Τα ονόματα των πιθανών υποψηφίων για τις προεδρικές εκλογές του 2013 απασχόλησαν την Παρασκευή τη συνάντηση των ηγεσιών των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου… 

Οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την ερχόμενη Τρίτη σε νέα συνάντηση των ηγετών, αφού αποφασίστηκε τα ονόματα να συζητηθούν πρώτα στα συλλογικά όργανα κάθε κόμματος.

Υπάρχει «ισχυρή η βούληση» και από τα τέσσερα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ και Κίνημα Οικολόγων «να δούμε τον ενδιάμεσο να λειτουργεί ως ένας ισχυρός πυλώνας στην κατεύθυνση δημιουργίας προϋποθέσεων για τις ευρύτερες δυνατές συνεννοήσεις ώστε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιάν.

Μιλώντας μετά το πέρας της συνάντησης των ηγεσιών των τεσσάρων κομμάτων στα γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος, ο κ. Καρογιάν, ανέφερε ότι υπήρξε μια πολύ ειλικρινής και ουσιαστική συζήτηση κατά τη διάρκεια της οποίας «αντηλλάγησαν διάφοροι προβληματισμοί που αφορούν τις ενδεχόμενες υποψηφιότητες. Υπήρξε συναντίληψη σε ότι αφορά το ρόλο που πρέπει να έχει ο ενδιάμεσος χώρος και έχουμε πλήρη αντίληψη των δυνατοτήτων που έχουμε».

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ δήλωσε ότι οι τέσσερις αρχηγοί θα έχουν νέα συνάντηση την ερχόμενη Τρίτη, ευχόμενος να υπάρξει κατάληξη σε συγκεκριμένο άτομο και διαβεβαιώνοντας ότι τα χρονοδιαγράμματα που τέθηκαν από την αρχή θα τηρηθούν.

«Επιπρόσθετα, υπήρξαν κάποια ερωτήματα ως απότοκο των βολιδοσκοπήσεων που κάναμε με υποψήφιους που νιώθουμε ότι έχουν το κύρος, την αξιοπιστία, την εκλεξιμότητα, έχουν τις γνώσεις, τις εμπειρίες, μπορούν να συγκεντρώσουν ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις».

«Στόχος», είπε ο κ. Καρογιάν, «είναι όπως τέλος Μαϊου να είμαστε σε θέση να ορίσουμε και να καθορίσουμε τον υποψήφιο που κρίνουμε πως μπορεί να ανταποκριθεί στα χαρακτηριστικά που έχουμε θέσει και τα οποία επιβεβαίωσαμε και σήμερα».

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ