Αλλάζει τα φώτα του ο Δήμος Σωτήρας

a 102 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 2486 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Σε αλλαγή των λαμπτήρων του οδικού φωτισμού του προχωρεί ο Δήμος Σωτήρας, προκειμένου αφενός να επιτευχθεί ένα σημαντικό ποσό εξοικονόμησης χρημάτων σε ετήσια βάση και αφετέρου να προσαρμοστεί με τον στόχο του Συμφώνου των δημάρχων για μείωση των ποσοστών διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2020.

Για το έργο αλλαγής του οδικού φωτισμού, απαιτείται φυσικά ένα σημαντικό κονδύλι, που δεν είναι διαθέσιμο αυτές τις δύσκολες εποχές στο ταμείο του δήμου ο οποίος βρίσκεται σε διαβουλεύσεις για διευθέτηση άλλων λύσεων, ακολουθώντας το παράδειγμα του Δήμου Λατσιών ο οποίος προχωρεί στην ίδια λύση.

Ο Δήμος Σωτήρας προσπαθεί να βρει ευκαιρίες για υποβολή του έργου μέσω κάποιου προγράμματος για χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά κονδύλια, ή μέσω αποπληρωμής του ποσού με τα χρήματα που θα εξοικονομούνται κάθε χρόνο, ως ετήσια δόση.

Ο Δήμος, μετά από την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θα ξεκινήσει διαβουλεύσεις με την ΑΗΚ για να προχωρήσει στην τοποθέτηση λαμπτήρων LED για εξοικονόμηση ενέργειας και συμμόρφωση με το Σύμφωνο των Δημάρχων, που προνοεί μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το τέλος του 2020.

Σύμφωνα με κάποιες αρχικές εκτιμήσεις, με την αντικατάσταση των λαμπτήρων θα επιτυγχάνεται εξοικονόμηση γύρω στο 40% του σημερινού κόστους, το οποίο είναι γύρω στις €120 χιλ.

SotiraNews