Αυτός είναι ο κρατούμενος που απέδρασε κατά την προσαγωγή του στο δικαστήριο

CEA3CF84CEB9CEB3CEBCCEB9CEBFCC81CF84CF85CF80CEBF2017 01 162C18.58.02 Αστυνομία, Ειδήσεις
CEA3CF84CEB9CEB3CEBCCEB9CEBFCC81CF84CF85CF80CEBF2017 01 162C18.58.02 Αστυνομία, Ειδήσεις

Οδηγίες για τη διεξαγωγή διοικητικής έρευνας σε ό,τι αφορά την απόδραση κατά την προσαγωγή στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας του Ουκρανού εκζητούμενου από την ίδια χώρα, Kuzniepsov Arthur (Garibian), έδωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου.

Ο Ιωνάς Νικολάου έτυχε ενημέρωσης από τον αρχηγό της αστυνομίας, ο οποίος είχε με τη σειρά του ενημερωθεί αμέσως μετά το συμβάν και ζήτησε να γίνει ενδελεχής έρευνα για τις συνθήκες της απόδρασης.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ΚΥΠΕ, ο εκζητούμενος προσήχθη στο Δικαστήριο με μισή ώρα καθυστέρηση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, όταν του αφαιρέθηκαν οι χειροπέδες για να εισέλθει στην αίθουσα του Δικαστηρίου για τη διαδικασία εξέτασης της αίτησης για έκδοση του, τράπηκε σε φυγή και απέδρασε με μοτοσικλέτα που βρισκόταν στον περίβολο του Δικαστηρίου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι αμέσως μετά την απόδραση κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της Αστυνομίας για εντοπισμό του, ενημερώθηκαν άμεσα τα σημεία εισόδου και εξόδου από τη Δημοκρατία και δόθηκαν οδηγίες για άμεση διερεύνηση των συνθηκών απόδρασης.

CEB1 111 Αστυνομία, Ειδήσεις
O Kuzniepsov Arthur

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, έδωσε οδηγίες για διεξαγωγή διοικητικής έρευνα και για την υπόθεση διαφυγής του εκζητουμένου από τη Ρωσία εκατομμυριούχου Ουκρανού Ντιμίτρι Γκερασιμένκο.

Ο Γκερασιμένκο έφυγε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, τον περασμένο Δεκέμβριο, στο νεκρό χρόνο που μεσολάβησε μεταξύ της απόσυρσης του πρώτου εντάλματος σύλληψης και της εφαρμογής του δευτέρου και αναζητείται.

Όπως δήλωσε σήμερα στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Δικαιοσύνης, τα συμβάντα προκαλούν ανησυχία. Πρόσθεσε ότι έδωσε οδηγίες για τη διεξαγωγή διοικητικής έρευνας και ότι θα αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας για περαιτέρω χειρισμούς.

Πηγή: ΚΥΠΕ