Πάλεψε σαν λιοντάρι αλλά λύγισε ο Μάρκος

CEB1 14
Μετά από μια φοβερή μονομαχία και ένα συγκλονιστικό tie break, ο Στάνισλας Βαβρίνκα κέρδισε στα δύο σετ τον υπέροχο Μάρκο Παγδατή που είχε πολλές ευκαιρίες στο ματς και κατέκτησε για πρώτη φορά στην καριέρα του το Dubai Tennis Championships!

CEB1 1563

Ο Στάνισλας Βαβρίνκα έγινε ο πρώτος πρωταθλητής στο Ντουμπάι, πλην των Τζόκοβιτς-Φέντερερ που κυριαρχούσαν τα προηγούμενα χρόνια στη διοργάνωση, από το 2008 και τον Άντι Ρόντικ!

Το Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης, έπαιξε ελάχιστα καλύτερα στις κρίσιμες στιγμές της αναμέτρησης και κατάφερε να λυγίσει τον αξιόμαχο πρωταθλητή μας, οποίος πάλεψε μέχρι την τελευταία μπάλα, πραγματοποιώντας μια ακόμη σπουδαία εμφάνιση αυτή την εβδομάδα.

Ο “Stan the Man”, επικράτησε 6-4, 7-6(13) του Κύπριου πρωταθλητή, μετά από μια εντυπωσιακή μονομαχία και ένα επικό φινάλε, με τον 30χρονο Ελβετό να σώζει 5 set points (!) του Μάρκου στο συγκλονιστικό tie break των 24ων λεπτών στο 2ο σετ!

Ήταν ο 9ος συνεχόμενος κερδισμένος τελικός για τον Βαβρίνκα, συνεχίζοντας το εκπληκτικό του ρεκόρ στα ματς τίτλου. Συνολικά ήταν ο 13ος τίτλος καριέρας για τον χαρισματικό τενίστα από τη Λωζάνη και ο δεύτερος φετινός μετά από αυτόν στην Τσενάι.

Ο Παγδατής αγωνιζόταν στον 13ο τελικό της καριέρας του και πρώτο μετά την Ατλάντα πέρυσι, όμως απέτυχε να κατακτήσει τον 5ο του τίτλο και πρώτο μετά το Σίδνεϊ 2010. Μπορεί να μην κατάφερε να κερδίσει τον σπουδαιότερο τίτλο της καριέρας του, ωστόσο ο Μάρκος Παγδατής φεύγει με πολύ θετικά συναισθήματα από το Ντουμπάι και φυσικά 300 ATP βαθμούς που θα τον φέρουν στο Νο39 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Μάρκος είχε τις ευκαιρίες του στο ματς και αν σέρβιρε λίγο καλύτερα, θα μπορούσε να κερδίσει περισσότερους πόντους στο σερβίς του και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στο ματς.

«Ήταν σπουδαίος τελικός, δύσκολος αγώνας, ο Μάρκος πάλεψε μέχρι το τέλος. Είμαι πολύ χαρούμενος που πήρα αυτό το τρόπαιο, έκανα το καλύτερό μου παιχνίδι. Η ατμόσφαιρα ήταν απίστευτη σήμερα», είπε αμέσως μετά ο Βαβρίνκα.

Το κοινό στάθηκε στο πλευρό του Παγδατή ενώ ακόμα και στην τελετή απονομής, οι θεατές δεν σταμάτησαν να φωνάζουν το όνομα του Κύπριου. «Eίναι πολύ ωραία που βρίσκομαι εδώ, σε ένα από τα καλύτερα τουρνουά της χρονιάς. Ήταν μεγάλη μου χαρά να παίξω το καλύτερό μου τένις εδώ στο Ντουμπάι», είπε απ’ την πλευρά του ο Μάρκος.

Πηγή: Goal