Ένας στους δύο Κύπριους νέους ανησυχεί ότι δεν θα βρει δουλειά

CEB1 7 Ειδήσεις
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η νεολαία είναι το άγχος για το μέλλον. Αυτό κατέδειξε έρευνα που διεξήχθει από την εταιρεία KPMG για λογαριασμό του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου. Σε ερώτηση πως αισθάνονται για το μέλλον, ποσοστό 36% των ερωτηθέντων απάντησε ”ουδέτερα”.

CEB1 1728 Ειδήσεις

Στην έρευνα συμμετείχαν 1340 νέοι και νέες, ηλικίας από 14 μέχρι 35 ετών. Τα αποτελέσματα, παρουσιάστηκαν σε διάσκεψη Τύπου, παρουσία και του υπουργού Παιδείας Κώστα Καδή.

Ποσοστό 52% των συμμετεχόντων στην έρευνα απάντησε ότι η κύρια ανησυχία που έχουν μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους, είναι πως δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας στον τομέα των σπουδών τους.

Σε άλλη ερώτηση, ποσοστό 43% των νέων, απάντησαν ότι είναι πρόθυμοι να δουλέψουν σε άλλη ευρωπαϊκή πόλη, αλλά για μικρό χρονικό διάστημα.

Επιπρόσθετα, η έρευνα κατέδειξε ότι ποσοστό 66% των ερωτηθέντων αναγκάζονται να λαμβάνουν οικονομική στήριξη από τους γονείς τους μέχρι την ηλικία των 35 ετών.

Επίσης μεγάλο ποσοστό, της τάξης του 70% των ερωτηθέντων, απάντησε πως για οικονομικούς λόγους διαμένουν με τους γονείς τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Πηγή: ΡΙΚ