Προβλήματα του τουρισμού συζήτησαν Δήμος Αγίας Νάπας και ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου

CEB1 6 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
CEB1 149 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Εκ βαθέων συζήτηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η τουριστική βιομηχανία της Αγίας Νάπας έγινε μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου σε νέα συνάντησή τους.

Ανασκόπηση της κατάστασης όπως εξελίσσεται σήμερα στην Αγία Νάπα και δρομολόγησης για τα μελλοντικά βήματα που πρέπει να υλοποιηθούν έτσι ώστε να προφυλαχθεί και να σφυρηλατηθεί το καλό όνομα της Αγίας Νάπας και του τουριστικού της προϊόντος έγιναν κατά τη χθεσινή συνάντηση (Τρίτη 25 Ιουλίου), που είχε στο Δημοτικό Μέγαρο ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Καρούσος, το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Νάπας μαζί με τον Πρόεδρο κ. Δώρο Ττάκκα και Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) Αμμοχώστου.

Στην συνάντηση αναφέρθηκαν και αναλύθηκαν εις βάθος τα αρνητικά περιστατικά και γεγονότα όπως ο κρακτισμός, η ηχορύπανση, τα beach parties και άλλες κοινωνικές συμπεριφορές που δεν αρμόζουν στην Αγία Νάπα καθώς και οι μέθοδοι αντιμετώπισής τους. Συζητήθηκαν επίσης σε βάθος οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν και αφορούν τόσο την τοπική αρχή όσο τις κρατικές αρχές και υπηρεσίες.

Κοινός στόχος όλων των εμπλεκομένων είναι η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Αγίας Νάπας, η οποία όπως τονίστηκε έχει τις δυνατότητες και την προοπτική για προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού.

Στην συνέχεια το μεγαλύτερο μέρος της συνάντησης αφιερώθηκε στην εξέταση των αποφάσεων που πρέπει να παρθούν για την παραπέρα αναβάθμιση των υποδομών και υπηρεσιών που προσφέρονται στους επισκέπτες της Αγίας Νάπας όπως π.χ το οδικό δίκτυο, οι χώροι στάθμευσης, η δημιουργία επιπλέον οργανωμένων παραλιών, αθλητικών εγκαταστάσεων καθώς και ποικίλων άλλων δραστηριοτήτων αφού όπως επισήμαναν αναμένεται σημαντική αύξηση των κλινών, τα επόμενα 2-3 χρόνια με την ανέγερση πολλών τουριστικών καταλυμάτων.

Οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να αυξήσουν τις μεταξύ τους συναντήσεις και αποφάσισαν την ανανέωση του ραντεβού τους για το μήνα Σεπτέμβριο έχοντας σαν κύριο θέμα συζήτησης το σχεδιασμό της μελλοντικής Αγίας Νάπας.