Μυρίζουν αλκυονίδες μέρες

a 81 Ειδήσεις, Καιρός
a 593 Ειδήσεις, Καιρός

Ο χειμώνας φέτος άργησε αλλά μπήκε δυναμικά, φέρνοντας αρκετές βροχές και χιόνια. Τα καιρικά αυτά φαινόμενα προκάλεσαν χαμόγελα αισιοδοξίας για ανατροπή των αρνητικών δεδομένων όσον αφορά τη λειψυδρία.

 Μετά από αρκετές μέρες φαίνεται ότι ο καιρός θα μας κάνει ένα μικρό διάλειμμα καλοκαιρίας, τουλάχιστον για μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Φαίνεται ότι οι αλκυονίδες μέρες, δηλαδή οι μέρες Ιανουαρίου με αίθριο καιρό, θα είναι αυτές τις μέρες.

Αυτό τουλάχιστον φαίνεται να προκύπτει από την πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου. Την ίδια ώρα, η τριμηνιαία εποχική πρόγνωση επιμένει για λίγες βροχές και πιο ψηλές μέσες θερμοκρασίες.

Σημειώνεται ότι η Μετεωρολογική Υπηρεσία ξεκαθαρίζει ότι η εποχική πρόγνωση μεταφέρεται με κάθε επιφύλαξη, καθώς σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία της φαίνεται να υπάρχει ήδη απόκλιση. Ενθαρρυντικά παραμένουν τα μηνύματα όσον αφορά τη ροή νερού στα φράγματα.

Όσον τη τριμηνιαία εποχική πρόγνωση για τον Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο που εκδίδεται κάθε μήνα από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Σερβίας, προβλέπεται ότι γενικό θερμοκρασιακό χαρακτηριστικό της επόμενης τριμηνίας για την Κύπρο, αναμένεται ότι θα είναι οι πάνω από τις κανονικές για την περίοδο θερμοκρασίες (υψηλότερες κατά περίπου 1 με 2 βαθμούς Κελσίου), το οποίο αποτελεί θερμοκρασιακό χαρακτηριστικό και στις πλείστες γειτονικές περιοχές.

Πηγή: Φιλελεύθερος