Κινητοποίηση καταστηματαρχών Σωτήρας για το συνεχές ωράριο

a 6 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 2391 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Την περασμένη Τετάρτη 21 Μαΐου οι καταστηματάρχες στην Σωτήρα πραγματοποίησαν την πρώτη δυναμική κινητοποίηση τους ενάντια στο συνεχές ωράριο των καταστημάτων. Η εκδήλωση-διαμαρτυρία η οποία ήταν Παγκύπρια, συνεχίστηκε και την Πέμπτη 22 Μαΐου και περιλάμβανε ανάρτηση ενημερωτικού φυλλαδίου μαζί με ένα μαύρο πανό στις βιτρίνες των καταστημάτων αλλά και ανάρτηση ενημερωτικού πανό στον Δήμο μας.

Παράλληλα, την Πέμπτη από της 12.00 μέχρι την 1 το μησημέρι τα μέλη της ΠΟΒΕΚ Σωτήρας βγήκαν έξω στο δρόμο διαμαρτυρόμενοι για την επιμονή της κυβέρνησης στο θέμα αυτό.

– Το 99% των επιχειρήσεων και των εργαζομένων βιώνουν σήμερα την χειρότερη περίοδο ακόμη και από εκείνη του 1974.
– Η φιλελευθεροποίηση των ωραρίων εξυπηρετεί τα συμφέροντα μιας δεκάδας πολυεπιχειρήσεων – πολυκαταστημάτων και αλυσίδων υπεραγορών και καταδικάζει χιλιάδες Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στον θάνατο και τον αφανισμό.
– 170 περίπτερα και 120 φούρνοι έβαλαν λουκέττο και 700 κομμωτήρια – κουρεία δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.
– Εκατοντάδες επιχειρήσεις ένδυσης, υπόδυσης, εμπορικών καταστημάτων έκλεισαν.
– Η ανεργία απογειώθηκε στο 17,4% και 78000 είναι οι άνεργοι συμπολίτες μας.
– Η συρρίκνωση της κατανάλωσης και του τζίρου των επιχειρήσεων ξεπερνά το 30%.
– Η ανθρώπινη, κοινωνική και οικογενειακή ζωή έχει πεταχθεί στα σκουπίδια.

Πρέπει να καταλάβουν οι αρμόδιοι, συνεχίζει η ανακοίνωση, ότι οι μικρομεσαίοι έπιασαν πάτο και δεν αντέχουν άλλες πιέσεις και ότι η καταστροφή των θα φέρει ακόμα περισσότερα προβλήματα στον τόπο μας.

SotiraNews