Καδής: Όλοι ενωμένοι να στηρίξουμε την προσπάθεια λύσης

CEB1 87 Ειδήσεις, Κυπριακό, Νέα Αμμοχώστου, Παιδεία
CEB1 1000 Ειδήσεις, Κυπριακό, Νέα Αμμοχώστου, Παιδεία

Την ανάγκη για ενότητα στην προσπάθεια επίλυσης του κυπριακού προβλήματος, επεσήμανε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, σε χαιρετισμό του σε εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον ήρωα της ΕΟΚΑ Μάρκο Δράκο.

«Σήμερα, που αγωνιζόμαστε για μια Κύπρο απαλλαγμένη από την κατοχή, μια Κύπρο ενωμένη, όπου θα διασφαλίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι βασικές ελευθερίες των πολιτών της, ας μην ξεχνούμε πως υπάρχουμε ως κράτος χάρη στις θυσίες όλων, όσοι έδωσαν τη ζωή τους για τούτο τον τόπο, όπως ο τιμώμενος απόψε ήρωας», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο κ. Καδής.

«Ας στηρίξουμε όλοι ενωμένοι την προσπάθεια για επίλυση του προβλήματός μας, για να μπορέσουμε, μέσα από μια λειτουργική και βιώσιμη λύση, να επιβιώσουμε ως κυπριακός ελληνισμός στη γη των πατέρων μας», πρόσθεσε.

Εξήρε τον ηρωισμό του Μάρκου Δράκου, λέγοντας πως «έχασε τη ζωή του από τα πυρά των Άγγλων, αλλά έμεινε αθάνατος στην Ιστορία και στις καρδιές των ανθρώπων που αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο».

«Μπροστά στη θυσία του στεκόμαστε με δέος, θαυμασμό και συγκίνηση. Τέτοιοι ήρωες αποτελούν πρότυπα ήθους, αρετής και αγώνα», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ