Το Σάββατο η κηδεία του αείμνηστου Αδάμου Καυκαρκού από τις Βρυσούλλες

a 14 Αδάμος Καυκαρκού, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 2743 Αδάμος Καυκαρκού, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

H κοινωνία της Aχερίτου αποχαιρετά το Σάββατο ένα λαμπρό νέο, τον προσφιλή της Αδάμο Αντωνάκη Καυκαρκού. Ο αδόκητος θάνατος του εκλεκτού 28χρονου νέου και πολλά υποσχόμενου πυρηνικού ερευνητή, επισυνέβη αιφνίδια στη Βόρεια Καρολίνα των Η.Π.Α. στις 17 Φεβρουαρίου 2014. Η κηδεία του θα τελεσθεί το Σάββατο στις 2.00μ.μ. από τον Άγιο Δημήτριο στο Συνοικισμό Αγίου Γεωργίου Αχερίτου.

Ο Αδάμος γεννήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 1986 στην κοινότητα του Αγίου Γεωργίου Αχερίτου (κατά μήκος της γραμμής αντιπαράταξης με τα κατεχόμενα) από εκτοπισμένους γονείς από την κατεχόμενη Αχερίτου και Αμμόχωστο. Αποφοίτησε από το Λύκειο Φώτη Πίττα στο Φρέναρος και ολοκλήρωσε τις πτυχιακές του σπουδές στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο Αθηνών στον κλάδο των Εφαρμοσμένων Μαθηματικών με άριστα και εξαιρετικές επιδόσεις. Από το 2011 έκανε τη διατριβή του για απόκτηση Διδακτορικού διπλώματος στην πυρηνική φυσική στο Πανεπιστήμιο Duke της Βόρειας Καρολίνας με υποτροφία. Ο Αδάμος είχε ήδη κάνει δύο δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά των Η.Π.Α. για δύο πειράματα που έχει ολοκληρώσει και αφορούν τη μελέτη πυρηνικών αντιδράσεων για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με ελάχιστη ή μηδενική παραγωγή πυρηνικών αποβλήτων.

Οι καθηγητές του και ολόκληρη η επιστημονική κοινότητα του πανεπιστημίου έχουν εκφράσει τα βαθιά τους συλλυπητήρια για τον αδόκητο θάνατο του Αδάμου και εξαίρουν το χαρακτήρα του και τις ακαδημαϊκές του επιδόσεις και εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι οι δημοσιεύσεις του θα είναι χρήσιμα εργαλεία στην πρακτική εφαρμογή της νέας τεχνολογίας των πυρηνικών αντιδραστήρων. Με επιστολή τους προς την οικογένειά του πανεπιστημιακοί συνεργάτες του εκφράζουν τη λύπη τους για την τραγική απώλεια ενός νέου που υπήρξε εξαιρετικά ευγενικός και γενναιόδωρος. Αιωνία του η μνήμη.