Πρωτοσέλιδο σε ξένα ΜΜΕ ο Χαμπουλάς

CEA3CF84CEB9CEB3CEBCCEB9CEBFCC81CF84CF85CF80CEBF2015 12 162C09.48.01 Αμπελοπούλια, Ειδήσεις, Ευγένιος Χαμπουλλάς
Διεθνή κατακραυγή έχει προκαλέσει η φωτογραφία του Κύπριου βουλευτή Ευγένιου Χαμπουλά, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία δείχνει πιατέλα με μαγειρεμένα αμπελοπούλια, η θήρευση των οποίων απαγορεύεται διά νόμου. Στο θέμα παρενέβη και η Κομισιόν, απειλώντας με προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας.

CEA3CF84CEB9CEB3CEBCCEB9CEBFCC81CF84CF85CF80CEBF2015 12 162C09.48.01 Αμπελοπούλια, Ειδήσεις, Ευγένιος Χαμπουλλάς

Στο στόχαστρο των Διεθνών Μέσων Ενημέρωσης η παράνομη θήρευση αμπελοπουλιών, Με αφορμή το σάλο για τη φωτογραφία του βουλευτή Ευγένιου Χαμπουλά διεθνή μέσα ενημέρωσης μεταξύ των οποίων και η Guardian, η Mirror, το AFP, η HeraldGlobe και πολλά άλλα πρακτορεία ειδήσεων σχολιάζουν ανρητικά το κυνήγι των αμπελοπουλιών φιλοξενώντας παράλληλα και τα σχόλια των Κύπριων χρηστών, κάτω από τη φωτογραφία.

Ως αξιόμεμπτη χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του βουλευτή ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, στον οποίο απευθύνθηκε η αστυνομία για νομική συμβουλή σχετικά με το χειρισμό της υπόθεσης.

O Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης είπε ότι «Η όλη συμπεριφορά του συγκεκριμένου βουλευτή είναι αξιόμεμπτη και θα κριθεί από τον κόσμο και όχι από το Δικαστήριο κατόπιν άρσης ασυλίας».

CEA3CF84CEB9CEB3CEBCCEB9CEBFCC81CF84CF85CF80CEBF2015 12 162C09.48.23 Αμπελοπούλια, Ειδήσεις, Ευγένιος Χαμπουλλάς

Η Κομισιόν με ανακοίνωση προειδοποιεί για τις συνέπειες που αντιμετωπίζει η Κύπρος

Ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ενρίκο Μπέβιο είπε ότι «Σε περίπτωση που δεν εφαρμοστεί η ευρωπαϊκή περιβαλλοντική νομοθεσία, τότε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα έχει άλλη επιλογή από την προσφυγή στο Δικαστήριο της Ε.Ε, κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Κύπρος πρέπει να εντείνει τις προσπάθειες. Το ζήτημα παραμένει σοβαρό από την εποχή πριν την ένταξη στην Ε.Ε».

Τις θέσεις των οργάνων του κόμματος σχολίασε ο Ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Συνεγερμού, Λευτέρης Χριστοφόρου.

Ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ, Λευτέρης Χριστοφόρου είπε ότι «Για το όλο ζήτημα υπήρξε υπερβολή τις τελευταίες μέρες. Εμείς ως Δημοκρατικός Συναγερμός και ως Κοινοβουλευτική Ομάδα θεωρούσαμε ότι το συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο ουσιαστικά προέβλεπε εξοντωτικές ποινές που συγκρινόμενες ακόμα και με εγκλήματα ήταν πολύ υψηλότερες. Έγινε προσπάθεια να υπάρξει δικαιότερη εξωδικαστική ρύθμιση του προβλήματος, κάτι το οποίο δεν κατέστη δυνατό».

Η επίσημη θέση του κόμματος εκφράζεται σε ανακοίνωση του Δημοκρατικού Συναγερμού στην οποία τονίζει πως ο ΔΗΣΥ επαναβεβαιώνει την πάγια θέση του για απόλυτο σεβασμό στις Ευρωπαϊκές Οδηγίες και τις εθνικές νομοθεσίες και πως πέραν τούτου, ο καθένας είναι υπόλογος και κρίνεται από τις θέσεις του και αναλαμβάνει και την ευθύνη των πράξεων του.

CEA3CF84CEB9CEB3CEBCCEB9CEBFCC81CF84CF85CF80CEBF2015 12 162C10.04.53 Αμπελοπούλια, Ειδήσεις, Ευγένιος Χαμπουλλάς

Πηγή: ΑΝΤ1