Κ.Χατζηγιάννης: “Διακυβεύεται η ασφάλεια των λουομένων”

CEB1 3 Βουλή των Αντιπροσώπων, Ειδήσεις, Κυριάκος Χατζηγιάννης, Παραλίες
CEB1 72 Βουλή των Αντιπροσώπων, Ειδήσεις, Κυριάκος Χατζηγιάννης, Παραλίες

Την έντονη αντίδρασή του εκφράζει ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Αμμοχώστου, Κυριάκος Χατζηγιάννης σχετικά με την πρόταση νόμου για την ασφάλεια των λουομένων στις παραλίες.

Σε σημερινή επιστολή του ο κ. Χατζηγιάννης αναφέρεται στους αβάσιμους προβληματισμούς που έχουν παρατηρηθεί κατά τη συζήτηση για την σχετική πρόταση νόμου στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής.

Όπως αναφέρει, κατά τη φετινή περίοδο έχουν συμβεί πολλοί τραυματισμοί και αρκετοί θάνατοι λουομένων, που εάν υπήρχε η νομοθεσία, θα μπορούσαν να αποφευχθούν. Δεν μπορεί, συνεχίζει στην επιστολή του, να γίνεται όμως έκπτωση στην ασφάλεια των λουομένων, επειδή τα έσοδα που προέρχονται από τη χρησιμοποίηση των παραλιών χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς.

Ο κ. Χατζηγιάννης υποστηρίζει παράλληλα, ότι το κεφάλαιο ασφάλεια των λουομένων στις κυπριακές παραλίες αποτελεί στρατηγική και του τουρισμού και προτείνει η αστυνομία να δώσει πλήρη ανάλυση των επεισοδίων πνιγμών και τραυματισμών κατά τη φετινή περίοδο για περαιτέρω διερεύνηση και αποφυγή μελλοντικών περιστατικών.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

“Συζητήθηκε στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής η πρόταση νόμου για την ασφάλεια των λουομένων στις κυπριακές παραλίες. Με λύπη μου έχω παρατηρήσει να εκφράζονται αβάσιμοι προβληματισμοί κατά τη συζήτηση του θέματος, με κίνδυνο τον ενταφιασμό της πρωτοβουλίας για την επίλυσή του.


Η ασφάλεια των λουομένων πρέπει να διασφαλισθεί. Κατά τη φετινή περίοδο έχουν συμβεί πολλοί τραυματισμοί και αρκετοί θάνατοι λουομένων, που εάν υπήρχε η νομοθεσία, θα μπορούσαν να αποφευχθούν. Δεν μπορεί να γίνεται όμως έκπτωση στην ασφάλεια των λουομένων, επειδή τα έσοδα που προέρχονται από τη χρησιμοποίηση των παραλιών χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς.


Το κεφάλαιο ασφάλεια των λουομένων στις κυπριακές παραλίες αποτελεί στρατηγική και του τουρισμού. Η αστυνομία οφείλει να δώσει πλήρη ανάλυση των επεισοδίων πνιγμών και τραυματισμών κατά τη φετινή περίοδο για περαιτέρω διερεύνηση και αποφυγή μελλοντικών περιστατικών.


Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Πρόεδρο της Επιτροπής Εσωτερικών, η οποία επιμένει στην αναγκαιότητα της ύπαρξης νομοθεσίας για το εν λόγω θέμα.


Έχω δηλώσει ότι ως εισηγητής της πρότασης νόμου εκφράζω την ετοιμότητά μου για υιοθέτηση των οποιοδήποτε εισηγήσεων για τη βελτίωση των προνοιών της που θα βοηθήσουν τη μελλοντική εφαρμογή της νομοθεσίας. Η ετοιμότητα μου αυτή ενισχύει την αναγκαιότητα για ολοκλήρωση της κατά άρθρον συζήτησης, ώστε η πρόταση νόμου να προωθηθεί στην Ολομέλεια προς ψήφιση.”

SotiraNews