Πεντάρα η Εθνική μας στην Ανδόρα

a
a 24

Μετά το ανεπανάληπτο κάζο (ήττα 0-1) της Εθνικής Ελλάδας από τα Νησιά Φαρόε την Παρασκευή και την ισοπαλία 0-0 που πήρε το Σαν Μαρίνο από τη Λετονία το Σάββατο, πηγαίνοντας στο ΓΣΠ για τον αγώνα της Κύπρου με την Ανδόρα, η αλήθεια είναι πως δεν νιώθαμε και ιδιαίτερα άνετοι. Ήμασταν το φαβορί, όμως αυτό δεν μας έδινε τίποτα αν δεν το διεκδικούσαμε στο γήπεδο.

Δύο ώρες μετά η Κύπρος έφυγε από το ΓΣΠ με πεντάρα, κάνοντας μια εξαιρετική και προπάντων σοβαρότατη εμφάνιση. Δεν σταμάτησαν λεπτό οι διεθνείς μας να επιτίθενται, κυκλοφόρησαν εξαιρετικά την μπάλα και δεν επέτρεψαν σε κανένα λεπτό στους αδύναμους Ανδορέζους να πιστέψουν ότι μπορούν να πάρουν κάτι από το παιχνίδι, όπως πήραν τα Φαρόε και το Σαν Μαρίνο τις προηγούμενες μέρες.

a 75

Δεν είναι όμως η πεντάρα απέναντι στην Ανδόρα ο λόγος της ικανοποίησης, αλλά η γενικότερη εικόνα της Εθνικής. Το έγραψα και παλαιότερα και το ξαναλέω. Με τον Πάμπο στον πάγκο, η ομάδα μας άλλαξε σελίδα ή καλύτερα… βιβλίο. Κτίζεται κάτι καλό και πραγματικά ανυπομονώ να δω που θα φτάσουμε.

Με έξι βαθμούς σε τέσσερα ματς, η Κύπρος βρίσκεται στην πρώτη τριάδα του ομίλου, ενώ έχει την καλύτερη επίθεση! Όπως όλα δείχνουν, ο όμιλος θα συνεχίσει μέχρι τέλους να είναι «μπλεγμένος», κάτι που ευνοεί πολύ την ομάδα μας…

Κλείνοντας, πρέπει να κάνουμε μια αναφορά στον Γιώργο Εφραίμ. Ο εξτρέμ του ΑΠΟΕΛ έγινε ο πρώτος που πέτυχε χατ-τρικ με την Εθνική Κύπρου, ενώ είχε και ασίστ στο γκολ του Μερκή. Ιστορική μέρα για τον ίδιο, αλλά και για την Εθνική που ισοφάρισε το ρεκόρ μεγαλύτερης νίκης. Το 5-0 ήρθε ξανά το 2000, και πάλι απέναντι στην Ανδόρα, στο Τσίρειο.

Πηγή: 24sports.com.cy