Εκστρατεία αγάπης για την Κύπρο στη Βρετανία

a 44 Ειδήσεις
a 4514 Ειδήσεις

Με μαζική συμμετοχή του κόσμου διεξάγεται εδώ και τρεις εβδομάδες η «Εκστρατεία Αγάπης για την Κύπρο στο Ηνωμένο Βασίλειο», μια πρωτοβουλία της φιλανθρωπικής οργάνωσης Εθελοντές Αγάπης.

Με την ηθική και πρακτική στήριξη οργανώσεων αρωγής της παροικίας, όπως επίσης σχολείων, της Εκκλησίας, επιχειρήσεων, της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας, συλλόγων και παραγόντων, μεμονωμένων ανθρώπων και οικογενειών η εκστρατεία αποσκοπεί στη συλλογή τροφίμων και οικιακών προϊόντων για τους Κυπρίους που πλήττονται από την κρίση που έχει ενσκήψει στο νησί.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας διοργανώνεται στις 26 και 27 Απριλίου μια διήμερη μουσική εκδήλωση στο χώρο της μουσικής σκηνής Mythopolis, στο κεντρικό Λονδίνο. Οι διοργανωτές καλούν τον κόσμο να συνδυάσει τον τερπνό μετά του ωφελίμου φέρνοντας μαζί τρόφιμα και οικιακά προϊόντα. Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με την κυπριακής καταγωγής εταιρεία διοργάνωσης καλλιτεχνικών εκδηλώσεων Anasa Productions που δραστηριοποιείται κυρίως στη Βρετανία.

Τα προϊόντα που θα συγκεντρωθούν θα μεταφερθούν στην Κύπρο δωρεάν, μετά από προσφορά της ναυτιλιακής εταιρείας Cavenco Shipping Company. Ήδη μετά την εντυπωσιακή ανταπόκριση της παροικίας το πρώτο γεμάτο εμπορευματοκιβώτιο θα αναχωρήσει για την Κύπρο στις 2 Μαΐου.

Η συντονίστρια της εκστρατείας στη Βρετανία, Ντόρια Χαραλάμπους από τους Εθελοντές Αγάπης, οργάνωση που ιδρύθηκε πριν από δύο χρόνια στη Λεμεσό και δραστηριοποιείται και εκτός συνόρων, μιλώντας στο ΚΥΠΕ χαρακτήρισε τη συμμετοχή των Κυπρίων του Ηνωμένου Βασιλείου συγκινητική. Σημείωσε ωστόσο ότι η ανάγκη στήριξης των συμπατριωτών που περνούν δύσκολα είναι διαρκής. «Υπάρχει κόσμος που δε συνειδητοποιεί πόσο βαθιά είναι η ύφεση στην Κύπρο, ότι υπάρχει κόσμος που πεινάει. Πάντως η ανταπόκριση από τα μέλη της παροικίας στη Βρετανία είναι πραγματικά συγκινητική», είπε η κα. Χαραλάμπους.

Οι αρμόδιοι της «Εκστρατείας Αγάπης για την Κύπρο» καλούν τον κόσμο να συνεισφέρει μεταξύ άλλων με αγαθά όπως: δημητριακά, βρεφικό γάλα σκόνη, μαντιλάκια για βρέφη, πάνες, γλυκά και σοκολάτες, γάλα μακράς διαρκείας, γάλα εβαπορέ, συμπυκνωμένο γάλα, κρέας σε κονσέρβα και κονσέρβες διαφόρων ειδών, αποξηραμένα φρούτα, ζυμαρικά, ρύζι, καλαμποκέλαιο και ηλιέλαιο, κύβους μαγειρικής, απορρυπαντικά, σαπούνια, κρεμοσάπουνα και σαμπουάν, αποσμητικά, οδοντόκρεμες και οδοντόβουρτσες, ρούχα για όλες τις ηλικίες, χαρτί τουαλέτας, καθαριστικά, ξυραφάκια, αλεύρι, σούπες και όσπρια.

Παράλληλη εκστρατεία στη Βρετανία διεξάγει και η ΝΕΠΟΜΑΚ Η.Β. που έχει ορίσει συγκεκριμένα σημεία για τη συλλογή τροφίμων και άλλων προϊόντων έως το τέλος του μήνα (Οίκημα Αδελφότητας και γραφεία CYTA Η.Β. στο βόρειο Λονδίνο, καθώς και το κατάστημα Snappy Snaps στο κεντρικό Λονδίνο).

Πηγή: ΑΝΤ1