Σύλληψη για την υπόθεση των κυπριακών διπλοκάμπινων των Τζιχαντιστών

a 71 Ειδήσεις
a 1298 Ειδήσεις

Τρία άτομα συνελήφθησαν σε Λάρνακα και Λεμεσό, ο ένας εκ των οποίων παραδέχθηκε την εμπλοκή του στη μεταφορά δύο οχημάτων στα κατεχόμενα και στη συνέχεια στην Τουρκία με τελικό προορισμό τη Συρία, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη, ο οποίος σημείωσε ωστόσο ότι «μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οποιαδήποτε σύνδεση των συνδεδεμένων προσώπων με ο,τιδήποτε άλλο».

Ωστόσο θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ανακρίσεις και θα εξεταστούν όλα με κάθε λεπτομέρεια.

«Στα πλαίσια αξιολόγησης πληροφοριών για παράνομες δραστηριότητες αλλοδαπών έγιναν σήμερα το πρωί έρευνες στις επαρχίες Λάρνακας και Λεμεσού με τη βοήθεια ΜΜΑΔ», ανέφερε ο κ. Αγγελίδης σε επικοινωνία που είχε με το ΚΥΠΕ.

Στη Λάρνακα, είπε, «ερευνήθηκε οικία αλλοδαπού ηλικίας 37 χρόνων, ο οποίος και οδηγήθηκε στην Αστυνομία για ανάκριση».

Από τις μέχρι τώρα εξετάσεις φαίνεται να εμπλέκεται στη μεταφορά δύο οχημάτων στα κατεχόμενα και στη συνέχεια στην Τουρκία με τελικό προορισμό την Συρία, γεγονός το οποίο έχει παραδεχθεί και ο ίδιος κατά την ανάκριση.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας τα αδικήματα τα οποία διερευνώνται εναντίον του είναι η συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος, το αδίκημα της φόρτωσης εμπορευμάτων από τόπους που δεν έχουν εγκριθεί από το Διευθυντή Τελωνίων, κατά παράβαση του Τελωνιακού Κώδικα. «Το πρόσωπο τελεί υπό κράτηση και ανακρίνεται», είπε.

Ο κ. Αγγελίδης συνέχισε λέγοντας ότι όσον αφορά την επαρχία Λεμεσού έχουν γίνει έρευνες στις οικίες και τα υποστατικά δύο αλλοδαπών 39 και 38 χρόνων με δικαστικά εντάλματα. Στην οικία του 39χρονού εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, κινητά τηλέφωνα, δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές και δύο τάμπλετ, τα οποία παραλήφθηκαν για εξετάσεις και στην οικία του 38χρονου εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός από μπαταρίες, οι οποίες επίσης παραλήφθηκαν από την Αστυνομία.

Τα δύο πρόσωπα συνελήφθησαν για το αδίκημα της παράνομης κατοχής περιουσίας, λόγω του ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν δώσει οποιεσδήποτε ικανοποιητικές εξηγήσεις για την κατοχή των συγκεκριμένων αντικειμένων. Όσον αφορά το περιεχόμενο των ηλεκτρικών υπολογιστών ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας ανέφερε ότι «θα ελεγχθεί για να διαπιστωθεί αν υπάρχει ο,τιδήποτε».

Πηγή: ΚΥΠΕ