Ενιαίο Λύκειο τέλος, επιστροφή στους κλάδους

a 65 Ειδήσεις
a 1476 ΕιδήσειςΤα σχέδιά του για προώθηση συγκεκριμένων αλλαγών στο εκπαιδευτικό σύστημα, παρουσίασε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Καδής, στους οργανωμένους γονείς Μέσης Εκπαίδευσης. Ο υπουργός ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός, καθώς ενημέρωσε τους γονείς για το μέλλον του Ενιαίου Λυκείου, αλλά και τα ανταλλάγματα που προτίθεται να δώσει στους διδάσκοντες προκειμένου να συμφωνήσουν με την αλλαγή του συστήματος διορισμού.

Σε δηλώσεις, ο πρόεδρος των γονέων, Πέτρος Κουλέρμος, ανέφερε ότι ο κ. Καδής δεσμεύτηκε ότι μέχρι τον Μάρτιο θα καταθέσει ολοκληρωμένο σχέδιο για εκσυγχρονισμό του Λυκείου.

«Ο υπουργός παραδέχτηκε ότι το Ενιαίο έκλεισε τον κύκλο του», είπε ο κ. Κουλέρμος, για να προσθέσει ότι η πρόταση που ετοιμάζεται αφορά επιστροφή στους κλάδους μαθημάτων.

Όσον αφορά στις προτάσεις που ήδη ετοίμασε το Υπουργείο, για τα συστήματα πρόσληψης, αξιολόγησης και επιμόρφωσης, ο κ. Καδής φέρεται να είπε στους οργανωμένους γονείς ότι, ως αντιστάθμισμα θα προσφέρει στους διδάσκοντες μεγάλο αριθμό θέσεων για μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Απώτερος σκοπός, να ξεπεραστεί το αδιέξοδο που προέκυψε με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, οι οποίες θέτουν ως κόκκινη γραμμή την κατοχύρωση των εν λόγω συναδέλφων τους.

Οι γονείς ενημέρωσαν τον υπουργό και για προβλήματα που αντιμετωπίζουν με συγκεκριμένους διευθυντές σχολείων. Περαιτέρω, η οργάνωση ζήτησε ενημέρωση για το κόστος των Παγκυπρίων Εξετάσεων το οποίο ανέρχεται στο €1.200.000.

«Καλέσαμε τον κ. Καδή να μας ενημερώσει πού πάνε αυτά τα λεφτά και να μελετήσει το ενδεχόμενο μείωσης των τελών που πληρώνουν οι μαθητές για συμμετοχή στις εξετάσεις», εξήγησε ο κ. Κουλέρμος.

Στο μεταξύ, συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, ζητά εκ νέου η ΟΕΛΜΕΚ. Όπως αναφέρει, σε σχετική επιστολή, τα θέματα που θα ήθελε να συζητήσει αφορούν: α) Μονιμοποιήσεις εκπαιδευτικών πριν τις 28 Φεβρουαρίου στη βάση των υφιστάμενων καταλόγων διοριστέων, β) επίσπευση της διαδικασίας προαγωγών, και γ) κριτήρια αποσπάσεων.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ