Πάει για μετάλλιο και ο Ιωάννου

a 146
a 5959Θα διαγωνιστεί απόψε στον τελικό

Μια ακόμη μεγάλη επιτυχία μετρά ο κυπριακός αθλητισμός στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, με την πρόκριση Κυριάκου Ιωάννου στον τελικό του άλματος εις ύψος…

Την Κυριακή το βράδυ, οι κριτές έδωσαν την πρόκριση σε 14 αθλητές, αφού τρεις ισοβάθμησαν στην 12η θέση με τελευταίο επιτυχημένο άλμα στα 2.26 μ. με την τρίτη τους προσπάθεια.

Ανάμεσά τους και ο Κυριάκος Ιωάννου (οι άλλοι δύο ήταν ο Καναδός Μέισον και ο Κολομβιανός Μίλερ), ο οποίος θα βρίσκεται απόψε Τρίτη στις 19:00 (21:00 ώρα Κύπρου, ΡΙΚ-HD) ξανά στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, δίνοντας τον πρώτο αγώνα του σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων.

Έπειτα από δύο ανεπιτυχείς προσπάθειες, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και του Πεκίνου, τώρα, σε μια από τις πιο δύσκολες χρονιές του, εξαιτίας των τραυματισμών και των δύο χειρουργικών επεμβάσεων στους κοιλιακούς, ο κορυφαίος αθλητής της Κύπρου στον στίβο, Κυριάκος Ιωάννου θα είναι παρών στην τελευταία παράσταση των αλτών του ύψους στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

Ταυτόχρονα καταγράφεται στην ιστορία ως ο πρώτος Κύπριος αθλητής στίβου που περνά σε τελικό του αγωνίσματός του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, από το 1980, χρονιά κατά την οποία η μικρή μας πατρίδα διαγωνίζεται ως ανεξάρτητο κράτος.

Και δικαίως θα λέγαμε περνά στην ιστορία, αφού είναι και ο μοναδικός αθλητής μας στον κλασικό αθλητισμό που πάτησε βάθρο Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων, όντας 3ος (χάλκινος) στην Οσάκα το 2007 και 2ος (αργυρός) στο Βερολίνο το 2009.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ