Κυκλοφόρησε ο νέος τουριστικός χάρτης της επαρχίας Αμμοχώστου

a 10 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 2218 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Με στόχο την καλύτερη δυνατή ανάδειξη και προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής και τη σωστή ενημέρωση και κατατόπιση των επισκεπτών, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Επαρχίας Αμμοχώστου εξέδωσε το νέο τουριστικό χάρτη της επαρχίας.

Ο χάρτης διανέμεται δωρεάν στους ενδιαφερόμενους από τα γραφεία πληροφοριών του ΚΟΤ, τα γραφεία των Δήμων και Κοινοτήτων, ξενοδοχειακές μονάδες και άλλα τουριστικά καταλύματα καθώς και από πολλά κεντρικά σημεία των πόλεων και χωριών.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας και Πρόεδρος της ΕΤΑΠΕΑ Γιάννης Καρούσος, «ο τουριστικός χάρτης της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου καταγράφει όλα τα αξιοθέατα, δηλαδή ιστορικά, εκκλησιαστικά και άλλα μνημεία, θεματικά πάρκα, παραλίες, μονοπάτια της φύσης, μουσεία, παραδοσιακές ταβέρνες, εκδρομικούς χώρους, περιοχές όπου καλλιεργούνται διάφορα φρούτα και κατασκευάζονται παραδοσιακά φαγητά, όπως φράουλες, καρπούζια, πατάτες, εσπεριδοειδή ακόμα και χαλλούμι. Δηλαδή στο χάρτη υπάρχει οτιδήποτε χρειάζεται ένας επισκέπτης για να ανακαλύψει την περιοχή» εξήγησε.

Πρόκειται, συνέχισε «για έναν εύχρηστο και πολύ κατατοπιστικό χάρτη όπου στη μία του πλευρά απεικονίζονται με μικρές εικόνες όλα τα αξιοθέατα, τα ιστορικά μνημεία, οι αρχαιολογικοί που βρίσκονται στην επικράτεια όλων των Δήμων και Κοινοτήτων της Ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου. Στην άλλη του πλευρά υπάρχουν δύο χάρτες, ο ένας του Κέντρου της Αγίας Νάπας και ο άλλος του Πρωταρά, οι οποίοι πλαισιώνονται από κείμενα στην αγγλική γλώσσα για την κάθε περιοχή».

Στόχος μας, συνέχισε είναι «ο κάθε τουρίστας που φτάνει στο ξενοδοχείο ή το διαμέρισμα που θα διαμένει να παίρνει ένα τουριστικό χάρτη και να έχει ένα κίνητρο να βγαίνει από τα ξενοδοχεία και να επισκέπτεται διάφορες περιοχές. Βλέπουμε αυτό το μέτρο ως μια λύση στο φαινόμενο του all inclusive των ξενοδοχειακών μονάδων».

Ο κ. Καρούσος είπε πως «ίσως είναι η πρώτη φορά που όλοι οι παράγοντες και διάφοροι φορείς της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου, όπως Δημαρχεία και Κοινοτικά Συμβούλια εργάστηκαν μαζί και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι οι διάφορες συνεργασίες αποφέρουν περισσότερα απ’ ότι η ατομική προσπάθεια» ανέφερε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας είπε ότι στον τουριστικό χάρτη έχουν τοποθετηθεί όλοι οι Δήμοι και οι Κοινότητες της περιοχής με τα προϊόντα και τα αξιοθέατα του καθενός. Δηλαδή στη Δερύνεια υπάρχουν φράουλες, στη Σωτήρα το παραδοσιακό χαλλούμι, στο Φρέναρος καρπούζια, στο Αυγόρου ο βοτανικός κήπος ενώ ταυτόχρονα σημειώνονται και οι διάφορες εκκλησίες, τα μοναστήρια, τα μουσεία, οι παραδοσιακοί ανεμόμυλοι και πολλά άλλα».

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ