Το Υπουργείο Γεωργίας υποστηρίζει κάθε μορφής επέκταση πρασίνου

a 5 Ειδήσεις
a 68 Ειδήσεις
Το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος και ειδικά το Τμήμα Δασών υποστηρίζει ένθερμα, αλλά και έμπρακτα, κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία και μορφή εθελοντισμού που στοχεύει στην επέκταση του πρασίνου μέσα και γύρω από τις πόλεις και τις κοινότητες, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη σημασία που έχουν οι χώροι αυτοί για την ευημερία του σύγχρονου πολίτη, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλής Αλετράρης… 

Σε χαιρετισμό του, σε εκδήλωση δεντροφύτευσης στην περιοχή του ποταμού Μαρούλλενας, ο κ. Αλετράρης είπε πως ”η πρωτοβουλία για επέκταση και ενδυνάμωση του πρασίνου στην ευρύτερη περιοχή αποτελεί έκφραση αγάπης και ενδιαφέροντος προς το φυσικό μας περιβάλλον”, προσθέτοντας ότι ”παράλληλα, η ιδέα αυτή για τη σημερινή δεντροφύτευση στην περιοχή του ποταμού Μαρούλλενας συμβάλλει στην γενικότερη ευαισθητοποίηση των κατοίκων της κοινότητας σας για το πράσινο, το περιβάλλον και τον τόπο μας”.

Οπως ανέφερε ”στις μέρες μας, όπου ο πληθυσμός συγκεντρώνεται στις πόλεις και έχει μια τάση προς την καθιστική ζωή, τέτοιοι χώροι απόδρασης και ηρεμίας όπως τα αστικά και περιαστικά δάση, αποκτούν σημαντική αλλά και ξεχωριστή αξία”.

”Είναι γεγονός ότι τα δέντρα, τα δάση και τα δασικά οικοσυστήματα αποτελούν ανεξάντλητη πηγή προσφοράς προς τον άνθρωπο. Συμβάλλουν δραστικά στην αποτροπή της διάβρωσης του εδάφους, λειτουργούν αντιπλημμυρικά προστατεύοντας ανθρώπινες ζωές και περιουσίες και καθαρίζουν την ατμόσφαιρα από τα καυσαέρια και άλλους ρύπους. Δεσμεύουν, επίσης, το διοξείδιο του άνθρακα συμβάλλοντας στην άμβλυνση του φαινομένου του θερμοκηπίου, απελευθερώνουν μεγάλες ποσότητες οξυγόνου και αποτελούν ασφαλές καταφύγιο για τα διάφορα είδη της χλωρίδας και πανίδας”, είπε.

Είπε ακόμα πως ”σημαντικός είναι και ο ρόλος τους στον εμπλουτισμό των υπόγειων υδροφόρων στρωμάτων και στη διασφάλιση υψηλής ποιότητας πόσιμου νερού”, εκφράζοντας την εκτίμηση πως ”όλοι έχουμε επίγνωση της αξίας του πρασίνου και αισθανόμαστε την ανάγκη για προστασία και επέκταση του”.

Κατέληξε λέγοντας πως ”δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι τα δέντρα αποτελούν διαχρονικές αξίες και συμπορεύονται με τον άνθρωπο, καθορίζοντας το περιβάλλον μέσα στο οποίο θα ζήσουμε τόσο εμείς όσο και οι επόμενες γενεές”.