Πιο κιτς πεθαίνεις!

a 1 Έχει κι εν κι έχει..., Νέα Αμμοχώστου, Όσα μου έμαθε ο Φρόιντ
a 3292 Έχει κι εν κι έχει..., Νέα Αμμοχώστου, Όσα μου έμαθε ο Φρόιντ

Της Ζαφείρως Αναστασίου:

Εμείς εδώ στο sotiranews, ως στοχαστικά άτομα, αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια λίστα με το τι θεωρείται χωριάτικο-κιτς-ξεπερασμένο-out of fashion βρε παιδί μου, για να γνωρίζει ο κάθε Κύπριος πολίτης το τι είναι αποδεκτό και τι όχι. Ας μιλήσουμε λοιπόν χωριάτικα (και όχι δεν εννοούμε τη σαλάτα). Δώστε προσοχή!

1. Κιτς δεν είναι η δουλειά στα χωράφια, αλλά το να κάθεσαι, να μην κάμνεις τίποτε και να σε πληρώνουν. Δυστυχώς όλοι γνωρίζουμε για άτομα που κάθονται πίσω από τεράστια μαόνι γραφεία, πίνοντας cappuccino (ο κυπριακός είναι πολύ village) μιλώντας με συναδέλφους για τις τελευταίες τάσεις τις μόδας και παίρνοντας έναν παχυλό μισθό στο τέλος του μήνα, τον οποίο θα μπορούσαν να μοιραστούν άνετα 3-4 άτομα.

2. Κιτς δεν είναι να μιλάς την Κυπριακή διάλεκτο, αλλά το να μιλάς με ασέβεια στους γύρω σου λες και είναι κατώτεροί σου (Γνωρίζουμε πως κάποιοι όταν βλέπατε Αίγια Φούξια και Ιστορίες του Χωρκού ανοίγατε το google translator!)

3. Κιτς δεν είναι να πηγαίνεις στο πανηγύρι, αλλά το να είσαι ένα πανηγύρι που μόνη σου και να φοράς επάνω σου την Άρτα και τα Γιάννενα! Η λέξη απλότητα χτυπά κανένα καμπανάκι;

4. Κιτς δεν είναι τα φθηνά ρούχα, αλλά το να νομίζεις ότι οι μάρκες σου δίνουν στυλ! Η Patricia Field, η βραβευμένη ενδυματολόγος του Sex & the City, σε συνέντευξή της δήλωσε πως το στυλ δεν αγοράζεται και πως η του-του φούστα που φοράει η Sarah Jessica Parker στην έναρξη της σειράς κόστισε μόλις 5 δολάρια και την είχε αγοράσει από ένα παζαράκι. Σλαγκ!!!

5. Κιτς δεν είναι οι γαλότσες, αλλιώς δε θα τις έβγαζαν στην μόδα πριν μερικά χρόνια οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας. Βέβαια, όταν τις φορούσαν οι αγρότες στα χωράφια ονομάζονταν “ποΐνες” και θεωρούνταν χωριάτικες. Όταν τις πλάσαρε ο Cavalli μετονομάστηκαν σε γαλότσες και έγιναν must. Αναρωτιέμαι εάν ο Roberto εμπνεύστηκε από το “Αγρότης μόνος ψάχνει…”

6. Κιτς δεν είναι η κάσια του σκύλου πας το αυτοκίνητο, αλλά το να μισείς και να βασανίζεις τα ζώα.

7. Κιτς δεν είναι να πηγαίνεις στα χωράφια, αλλιώς δε θα κυκλοφορούσατε όλοι την καθαρά Δευτέρα. Προσοχή: Μόνο την καθαρά Δευτέρα. Τις υπόλοιπες 364 μέρες του χρόνου εάν θεαθείτε σε χωράφι ή σε τύπου χωράφι θα θεωρηθείτε ως χώριατοι και θα μπείτε σε black list! Είστε άξιοι της μοίρας σας, εμείς σας προειδοποιήσαμε.

8. Κιτς δεν είναι το να μην τελιώσεις το σχολείο, αλλά το να έχεις πτυχίο και να συμπεριφέρεσαι σαν αμόρφωτος. Είναι πανέμορφο αγαθό η Εκπαίδευση, αλλά κανείς δεν έγινε άνθρωπος από τα πτυχία του!

9. Κιτς δεν είναι να πάεις πλατεία Αγία Νάπα, αλλά να πάεις κάπου επειδή παν όλοι.

10. Κιτς δεν είναι η μοτοσικλέτα ή το διπλοκάμπινο, αλλά το να κρατείς το πανάκριβο αυτοκίνητο του μπαμπά και να κάνεις τον ωραίο.

11. Κιτς δεν είναι να ακούεις Καρρά, Kαζαντζίδη, Μακρόπουλο και Πάολα, αλλά να ισχυρίζεσαι ότι ακούεις μόνο Tiesto και David Gueτta. Κανεί και θα μερακλώσεις με τόσο τάγκα τούγκου..!

12. Κιτς δεν είναι οι ταβέρνες και το παραδοσιακό φαί, αλλά τα πολυτελή εστιατόρια που τρώεις ελάχιστο φαγητό και πληρώνεις τον έναν αλλό ναν, για να έχεις μετά να λες “πήγα και έφαγα σε εκείνο το φοβερό εστιατόριο”. Απορώ από πότε απέκτησε παραπάνω αξία και γεύση ” το φτελλίν” της πάπιας με πορτοκάλι και εκχύλισμα παπάγιας από το οφτό κλέφτικο μες τον πλινθόκτιστο φούρνο.

ΥΣ. Αφιερωμένο στην Αντιγόνη, που είναι παραπάνω από φίλη. Είσαι ο λόγος που συνέχισα να γράφω άρθα, όταν σε κάποια φάση ήθελα να σταματήσω. Γιατί όταν σου άρεσει κάτι πρέπει να το κυνηγάς. Σωστά;