Η λίστα των ΜΟΕ: Αμμόχωστος, Γραμμικό πάρκο και “πάρκο ειρήνης” (έγγραφο)

a 44 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 1166 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

«Άλλο Ακιντζί και άλλο Έρογλου». Με αυτή την φράση ο πρόεδρος της Δημοκρατίας περιέγραψε στο Εθνικό Συμβούλιο την νέα τάξη πραγμάτων στις διαπραγματεύσεις, μετά την αλλαγή φρουράς στην τουρκική πλευρά.

Οι θέσεις που Ακιντζί, πρόσθεσε δεν έχουν καμία σχέση με αυτές του Έρογλου και έφερε ως παράδειγμα την θετική προσέγγιση του Μουσταφά Ακιντζί στο θέμα της ενεργότερης εμπλοκής της ΕΕ στις διαπραγματεύσεις, σε ένα συμβουλευτικό όμως ρόλο. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε εκτενώς το Εθνικό Συμβούλιο τόσο για την πορεία των διαπραγματεύσεων, και την καταγραφή των συγκλίσεων από τους κυρίους Μαυρογιάννη και Ναμί, όσο και για τα υπό συζήτηση μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Διένειμε μάλιστα στα μέλη του σώματος το έγγραφο με τα προτεινόμενα από την Ε/Κ πλευρά μέτρα.

Ο ίδιος εξερχόμενος του προεδρικού, αφού απέρριψε ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς μερίδας της πολιτικής ηγεσίας, ότι υπάρχουν μέτρα που πλήττουν τη κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποκάλυψε πως στον κατάλογο βρίσκεται και το θέμα της Αμμοχώστου.

«Ουδέν μέτρο πλήττει την Κυπριακή Δημοκρατία. Και θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι, επαναλαμβάνουμε (ότι) για μια εξελικτική διαδικασία όσον αφορά τα μέτρα, έχω επιδώσει τον κατάλογο των μέτρων στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, το τι ακριβώς έχουμε εισηγηθεί. Και αυτό, το οποίο επιδιώκουμε είναι να διατηρήσουμε το καλό κλίμα και να μην επικεντρωθούμε στα μέτρα οικοδόμησης, αλλά στην ουσία που θα λύσει πολλά από τα προτεινόμενα μέτρα οικοδόμησης», ανέφερε ο Πρόεδρος.

Πέραν του θέματος της Αμμοχώστου η Ε/Κ πλευρά εισηγείται μεταξύ άλλων το άνοιγμα 6 ακόμα οδοφραγμάτων καθώς και την ενοποίηση των δικτύων κινητής τηλεφωνίας και ηλεκτρισμού.

Συγκεκριμένα στον κατάλογο γίνεται μεταξύ άλλων λόγος για:

• Επανασύνδεση ευρύτερων περιοχών της Λευκωσίας:
-Δημιουργία κοινού χώρου στη νεκρή ζώνη, όπως αγοράς, πάρκου ειρήνης και βιομηχανικού πάρκου.
-Επέκταση του Γραμμικού Πάρκου Πεδιαίου προς το Βόρειο τμήμα της Λευκωσίας.

• άνοιγμα της οδού Βικτωρίας για τους πεζούς. Σύνδεση της Αρμένικη συνοικίας, με την εκκλησία, την περιοχή της Αρχιεπισκοπής, το Σινεμά «Παλλάς» και την Καστελιώτισσα.

• άνοιγμα όλων των οδοφραγμάτων στην εντός των τειχών Λευκωσία.

• Διατήρηση θρησκευτικών μνημείων και διευκόλυνση δραστηριοτήτων.
– Οι Τ/κ θα μπορούν κάθε Παρασκευή να προσεύχονται στο Hala Sultan, ενώ οι Ε/κ κάθε Κυριακή στον Απόστολο Βαρνάβα.

• Ενοποίηση του ηλεκτρικού ρεύματος και της τηλεφωνίας.

• άνοιγμα 6 ακόμα οδοφραγμάτων:

-Καιμακλί,
-Πωμός-Παχύαμμος-Κάτω Πύργος-Κόκκινα,
-Αθηένου-Πιρόι-Αγλατζιά,
-Ποταμός Κάμπου-Κάμπος,
-Λέφκα-Απλίκι,
-Δερύνεια

• Να επιτραπεί η είσοδος εμπειρογνωμόνων στην κλειστή περιοχή της Αμμοχώστου.

• Μείωση στρατευμάτων και απαγκίστρωση γραμμής κατάπαυσης του πυρός.

• Αποναρκοθέτηση

• Διεξαγωγή ιατρικών εξετάσεων στις ελεύθερες περιοχές, όπως ο προγεννητικός έλεγχος για τους Τ/κ στις ελεύθερες περιοχές.

• Βελτίωση ζωής εγκλωβισμένων:

– Παραμονή 2 νοσοκόμων στη Καρπασία για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δημιουργία χώρου αποθήκευσης τροφίμων στο Ριζοκάρπασο.

• Η ιστοσελίδα του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου να μεταφραστεί στα Τουρκικά.

• Επέκταση κανονισμού Πράσινης Γραμμής και για τα εμπορικά αυτοκίνητα, όπως επίσης και άρση εμποδίων στο εμπόριο προς τα κατεχόμενα.

Η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί μετά την επόμενη συνάντηση του Αναστασιάδη Ακιντζί. Προκειμένου όπως ανέφερε ο πρόεδρος Αναστασιάδης να δοθεί και για τις τοποθετήσεις των κομμάτων.

Σε ότι τέλος αφορά στις εκλογές στην Τουρκία και τις επιδράσεις που δύνανται να έχουν στο κυπριακό, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνέστησε υπομονή μέχρι και τη Δευτέρα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Αναφορικά δε με την παρουσία του προέδρου της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήγησε στο Σώμα πως κλήθηκε στο πλαίσιο της συνεχούς και αναγκαίας ενημέρωσης του, καθώς εν τη απουσία του προεδρεύει της Δημοκρατίας.

a1 6 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

a2 3 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

a3 2 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Νωρίτερα

Στα χέρια των κομμάτων βρίσκεται ο κατάλογος των ΜΟΕ, στον οποίο μεταξύ άλλων γίνεται λόγος για την Αμμόχωστο, για επανασύνδεση ευρύτερων περιοχών της Λευκωσίας, επέκταση του Γραμμικού Πάρκου Πεδιαίου αλλά και άνοιγμα των οδοφραγμάτων στην εντός των τειχών Λευκωσία.

Αυτά είναι τα ΜΟΕ που δόθηκαν στα κόμματα:

-Επανασύνδεση ευρύτερων περιοχών της Λευκωσίας:

Δημιουργία κοινού χώρου στη νεκρή ζώνη, όπως αγοράς, πάρκου ειρήνης και βιομηχανικού πάρκου.

Επέκταση του Γραμμικού Πάρκου Πεδιαίου προς το Βόρειο τμήμα της Λευκωσίας.

Άνοιγμα της οδού Βικτωρίας για τους πεζούς, και σύνδεση της με την Αρμένικη συνοικία, εκκλησία, περιοχή της Αρχιεπισκοπής, με το cinema Παλλάς και την Καστελιώτισσα, για προσέλκυση επισκεπτών και διευκόλυνση της διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Άνοιγμα όλων των οδοφραγμάτων στην εντός των τειχών Λευκωσία.

-Ενίσχυση τεχνικής επιτροπής για πολιτιστική κληρονομιά και χρηματοδότηση της.

-Διατήρηση θρησκευτικών μνημείων και διευκόλυνση δραστηριοτήτων (Οι Τ/κ θα μπορούν κάθε Παρασκευή να προσεύχονται στο Hala Sultan, ενώ οι Ε/κ κάθε Κυριακή στον Απόστολο Βαρνάβα).

-Δημιουργία επιτροπής πολιτισμού για προώθηση κοινών πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

– Δημιουργία επιτροπής φυλετικών θεμάτων

-Ενοποίησης του ηλεκτρικού ρεύματος και της τηλεφωνίας

-Συλλογή πληροφοριών για το θέμα των αγνοουμένων

-Άνοιγμα οδοφραγμάτων: Καϊμακλί, Πωμός-Παχύαμμος-Κάτω Πύργος-Κόκκινα,Αθηένου-Πυρόι-Αγλαντζιά,Ποταμός Κάμπου-Κάμπος,Λέφκα-Απλίκι,Δερύνεια

– Διεξαγωγή ιατρικών εξετάσεων στις ελεύθερες περιοχές, όπως ο προγεννητικός έλεγχος για τους Τ/κ στις ελεύθερες περιοχές.

-Μείωση στρατευμάτων και απαγκίστρωση γραμμής κατάπαυσης του πυρός.

-Αποναρκωθέτηση

-Να επιτραπεί η είσοδος εμπειρογνωμόνων στην κλειστή περιοχή της Αμμοχώστου.

-Βελτίωση ζωής εγκλωβισμένων: Παραμονή 2 νοσοκόμων στη Καρπασία για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δημιουργία χώρου αποθήκευσης τροφίμων στο Ριζοκάρπασο.

– Η ιστοσελίδα του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου να μεταφραστεί στα Τουρκικά.

-Επέκταση κανονισμού Πράσινης Γραμμής και για τα εμπορικά αυτοκίνητα, όπως επίσης και άρση εμποδίων στο εμπόριο προς τα κατεχόμενα.

“Δεν πλήττεται η ΚΔ από τα ΜΟΕ”

Κληθείς να σχολιάσει παράπονα από κάποια πολιτικά κόμματα σε σχέση με Μέτρα Οικοδόμησης εμπιστοσύνης που μπορεί να πλήττουν την Κυπριακή Δημοκρατία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι ουδέν μέτρο πλήττει την Κυπριακή Δημοκρατία.

“Και θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι, επαναλαμβάνουμε (ότι) για μια εξελικτική διαδικασία όσον αφορά τα μέτρα, έχω επιδώσει τον κατάλογο των μέτρων στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, το τι ακριβώς έχουμε εισηγηθεί. Και αυτό το οποίο επιδιώκουμε είναι να διατηρήσουμε το καλό κλίμα και να μην επικεντρωθούμε στα μέτρα οικοδόμησης, αλλά στην ουσία που θα λύσει πολλά από τα προτεινόμενα μέτρα οικοδόμησης”, σημείωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Ερωτηθείς αν στον κατάλογο των μέτρων περιλαμβάνεται και η Αμμόχωστος, είπε «βεβαιότατα. Δεν ήταν δυνατόν να μην είναι. Απλώς δεν συζητήθηκε».

Σε ερώτηση αν οι εκλογές στην Τουρκία μπορούν να επηρεάσουν τις εξελίξεις στο Κυπριακό και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι αυτές είναι οι εκτιμήσεις στην περίπτωση που ο Ταγίπ Ερντογάν δεν θα έχει την αυτοδυναμία που χρειάζεται, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι θα μπορούμε να πούμε τη Δευτέρα πολύ περισσότερα για αυτό. Για τα διαμειφθέντα στην συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, του οποίου και προέδρευσε, είπε ότι έγινε ενημέρωση, απαντήθηκαν κάποιες διευκρινιστικές ερωτήσεις και θα συνεχίσει η Σύνοδος του Εθνικού Συμβουλίου μετά την πρώτη συνάντηση που θα έχουμε με τον κ. Ακιντζί, δηλαδή μετά τις 17 Ιουνίου.

Οι δηλώσεις των κομμάτων

Σήμερα, σύμφωνα με τις δηλώσεις των αρχηγών των κομμάτων έγινε μόνο ενημέρωση από πλευράς του προέδρου της Δημοκρατίας. Οι εισηγήσεις των κομμάτων για τα ΜΟΕ θα γίνουν στο επόμενο Εθνικό Συμβούλιο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί μετά τις 17 του μήνα και τη συνάντηση του προέδρου Αναστασιάδη με τον Μουσταφά Ακιτζί.

Πιο ελπιδοφόρα η νέα προσπάθεια για το Κυπριακό, εκτιμά ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Αδιαμφισβήτητα, είμαστε στην αρχή μιας νέας προσπάθειας πιο ελπιδοφόρας, με χαρακτηριστικά αισθητά καλύτερα από τις προηγούμενες, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) Αβέρωφ Νεοφύτου.

“Το καλό κλίμα που παρατηρείται μετά την ανάδειξη του Μουσταφά Ακιντζί στην ηγεσία των Τουρκοκυπρίων, δείχνει μέχρι σήμερα να αντικατοπτρίζεται και στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, ειδικά σε ό,τι αφορά την πρόοδο στην εξαγγελία Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης”, συνεχίζει ο κ. Νεοφύτου.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ αναφέρει ότι “την ώρα που όλοι θα πρέπει να έχουμε υπόψη ότι είμαστε στα πρώτα στάδια μιας πολύ επίπονης και δύσκολης διαδικασίας, εφόσον δεν έχουμε μπει ακόμη στον πυρήνα των σκληρών ζητημάτων, δεν μπορεί κανείς μας να παραγνωρίσει αυτό το παράθυρο ελπίδας που έχει ανοίξει”.

Ανάλογα με τη στάση του ΠτΔ θα διαδραματίσει θετικό ρόλο το ΑΚΕΛ, δηλώνει ο Κυπριανού

Εάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας επιτρέψει με την όλη στάση και συμπεριφορά του στις διαπραγματεύσεις, τότε το ΑΚΕΛ θα επιδιώξει σε όλη αυτή τη διαδικασία να διαδραματίσει θετικό και εποικοδομητικό ρόλο, συμβάλλοντας με ιδέες, απόψεις για το πώς μπορούμε να προχωρήσουμε καλύτερα, δήλωσε ο ΓΓ του κόμματος, Άντρος Κυπριανού εξερχόμενος του Προεδρικού.

Ξεκαθάρισε δε ότι το ΑΚΕΛ στηρίζει τη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού και δήλωσε ότι θα πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια όλοι μας αυτό το παράθυρο ευκαιρίας που ανοίγεται να το αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο

Το ΑΚΕΛ, ανέφερε, θεωρεί ότι έχει δημιουργηθεί ένα θετικό κλίμα που επιτρέπει την έναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων με κάποια σχετική αισιοδοξία αλλά το κατά πόσο θα πάμε σε θετικό αποτέλεσμα ή όχι θα εξαρτηθεί από τις θέσεις που θα κατατεθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. “Τότε θα διαφανεί προς τα πού κινείται το Κυπριακό και τότε θα μπορούμε να εξαγάγουμε ασφαλή συμπεράσματα ως πολιτικά κόμματα για την συνέχεια”.

Σύμφωνα με τον κ. Κυπριανού, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε σήμερα τα μέλη του Εθνικού για την δουλειά που έγινε από τους δύο διαπραγματευτές ενόψει της συνάντησης των ηγετών στις 17 Ιουνίου και για τα ΜΟΕ που κατατέθηκαν από τη δική μας πλευρά και έχουν υιοθετηθεί, διευκρινίζοντας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ότι “τα υπόλοιπα δεν έχουν απορριφθεί, είναι στο τραπέζι, θα συζητηθούν και θα αποφασισθεί η τύχη τους στη συνέχεια”.

Η συνεδρία του Εθνικού, είπε, θα συνεχισθεί μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών και άλλες εξελίξεις και θα συζητήσει τα δεδομένα όπως διαμορφώνονται και το πώς θα προχωρήσουμε, όπως ανέφερε.

Δύο βασικά στοιχεία στην εμπλοκή της ΕΕ στο Κυπριακό “βλέπει” ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ

Θα αναμένει να μπει η συζήτηση στα ουσιαστικά ζητήματα για να εκφράσει άποψη, δηλώνει ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος λέγοντας ότι εκεί θα διαπιστωθούν οι καλές προθέσεις και των δύο πλευρών.

Σε δηλώσεις μετά το Εθνικό Συμβούλιο, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι η ενημέρωση αφορούσε τις καταρχήν προθέσεις των δύο πλευρών για την επανέναρξη των συνομιλιών και εκ μέρους της ΕΔΕΚ τόνισε ότι δεδομένου πως η Τουρκία είναι ο καθοριστικός παράγοντας, “θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί. Δεν υπάρχει λόγος να καλλιεργούμε υπεραισιοδοξία, δεδομένου ότι οι συνομιλίες δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει”.

Το ουσιαστικό που αφορά την εμπλοκή της ΕΕ, είπε, θα πρέπει να γίνει κατά τρόπο που να διασφαλίζει δύο βασικά στοιχεία, το πρώτο ότι το ευρωπαϊκό κεκτημένο θα εφαρμοσθεί σε όλη την επικράτεια χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις για όλους τους μόνιμους κατοίκους της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο πλαίσιο της απόλαυσης του κεκτημένου και από όλους τους άλλους κατοίκους χωρών μελών της ΕΕ και δεύτερο ότι οποιαδήποτε λύση δεν πρέπει να αποτελέσει πρωτογενές κεκτημένο.

Πρόεδρος ΔΗΚΟ: Διαφωνεί με ΜΟΕ που υποβαθμίζουν την ΚΔ


Διαφωνεί κάθετα με μέτρα που έχουν στόχο την υποβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την αναβάθμιση του ψευδοκράτους, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ευχόμενος να του δοθεί σύντομα η ευκαιρία να εξηγήσει με λεπτομέρεια τις ενστάσεις που έχει το κόμμα του “για πράξεις και ενέργειες που έχουμε δυστυχώς διαπιστώσει ότι κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση”.

Μιλώντας μετά την συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, ο Νικόλας Παπαδόπουλος ρωτήθηκε για το ποια μέτρα εννοεί και είπε πως θα ήθελε να αναφερθεί σε αυτά πρώτα στο Εθνικό Συμβούλιο, παρατηρώντας ότι περιλαμβάνονται μέσα στις εισηγήσεις που έχουν γίνει.

Ο ΠτΔ, ανέφερε, τους ενημέρωσε σήμερα για τη διαδικασία επανέναρξης των συνομιλιών και τα ΜΟΕ σε μια ενημέρωση που είχε τον βαθμό και την έκταση που ο Πρόεδρος έκρινε ότι έπρεπε να είχε, όπως είπε, για να απαντήσει σε ερώτηση εάν αυτό είναι αιχμή, ότι θα ήθελαν ενημέρωση εκ των προτέρων, “πριν δημιουργηθούν τετελεσμένα σε ό,τι αφορά εισηγήσεις που κατατίθενται και αφορούν την Κυπριακή Δημοκρατία”.

Επανέλαβε τη θέση του ΔΗΚΟ ότι εύχεται και ελπίζει οι διαπραγματεύσεις να οδηγήσουν στον πολυπόθητο στόχο μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, λέγοντας ότι ο στόχος αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει μια λύση που θα απελευθερώνει τον τόπο μας και θα μας απαλλάσσει από τα επεμβατικά δικαιώματα και την παρουσία της Τουρκίας. Μια λύση, συνέχισε, που θα διαφυλάττει τα ανθρώπινα δικαιώματα για όλους τους νόμιμους κατοίκους της Κύπρου, που θα διασφαλίζει την συνέχιση και την μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΕΥΡΩΚΟ: Μας περιμένει δύσκολος και επικίνδυνος δρόμος

Μετά από τη σημερινή ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα αναμένουμε την επόμενη Συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου ώστε να καταθέσουμε τις θέσεις μας επί των τελευταίων εξελίξεων, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΕΥΡΩΚΟ.

Σημειώνουμε, αναφέρει, ότι βρισκόμαστε στα πρώτα στάδια της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, νηφαλιότητα και συλλογικότητα. Δεν υποτιμούμε ούτε υπερτιμούμε τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί, σημειώνεται.

“Δεν πρέπει να προτρέχουμε των εξελίξεων. Η ψευδαίσθηση ότι άλλαξε η τουρκική πολιτική έναντι της Κύπρου μόνο μεγάλα λάθη μπορεί να εκκολάψει. Γνωρίζοντας τη διαχρονική τουρκική αδιαλλαξία και τις πάγιες τουρκικές μεθοδεύσεις, πρέπει να κατανοήσουμε ότι μας περιμένει δύσκολος και επικίνδυνος δρόμος”, τονίζει το ΕΥΡΩΚΟ.

Ικανοποίηση και ανησυχίες από τον Γιώργο Περδίκη

Iκανοποίηση γιατί επιτέλους φαίνεται να υπάρχει συνομιλητής από την τ/κ πλευρά, εξέφρασε ο ΓΓ των Οικολόγων, αλλά ανησυχεί γιατί υπάρχει “ένας άκρατος ενθουσιασμός. Δεν αντιμετωπίζονται ρεαλιστικά οι πραγματικότητες, υπάρχει ένας αστιγματισμός που χαρακτηρίζει την προσέγγιση της δικής μας ηγεσίας”.

Μιλώντας μετά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, ο Γιώργος Περδίκης χαρακτήρισε “ελλειπέστατα και καθόλου προωθημένα” τα ΜΟΕ της δική μας πλευράς, λέγοντας ότι έθεσε ο ίδιος το θέμα της Αμμοχώστου, που δεν θα πρέπει να θεωρείται ΜΟΕ – όπως είπε – αλλά μέτρο διαπίστωσης της καλής θέλησης της Τουρκίας, εφόσον υπάρχουν ήδη αποφάσεις και συμφωνίες που πρέπει να τηρηθούν. Το ίδιο αφορά και τους εγκλωβισμένους, συνέχισε, που δεν είναι θέμα που θα πρέπει να ξανασυμφωνηθεί, διερωτώμενος γιατί πρέπει να ενταχθεί στα ΜΟΕ.

Εγειρε, είπε, στη συνεδρία και το θέμα του ζεύγους των Τ/κ με την κυπριακή σημαία στην Αμμόχωστο, που δικάζονται παράνομα στα κατεχόμενα και αποδεικνύει – όπως ανέφερε – ότι το πάνω χέρι εξακολουθεί να έχει ο τουρκικός στρατός, ενώ έθεσε θέμα γιατί δεν άνοιξαν τα οδοφράγματα στα Κόκκινα και το Πυρόι, όπου εμπόδιο φέρεται να παραμένει ο τουρκικός στρατός, ενώ αυτά συζητούνται από το 2006.

Σύμφωνα με τον κ. Περδίκη ήταν σύντομη και γενικόλογη η ενημέρωση της οποίας έτυχαν σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η συζήτηση αναβλήθηκε σε μια επόμενη φάση.

Πηγή: ΑΝΤ1