Αβέρωφ: Μνημείο αντιφάσεων ο νόμος για ωράρια

1431095105 thumb Ειδήσεις

Μνημείο αντιφάσεων και αντισυνταγματικότητας χαρακτήρισε τη νομοθεσία που ψήφισε χτες η Βουλή για τα ωράρια ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, υποδεικνύοντας πως η εφαρμογή της θα καταστρέψει δυο τομείς της οικονομίας που κατάφεραν να κρατηθούν παρά την οικονομική κρίση: το λιανικό εμπόριο και τον τουρισμό.

1431095105 thumb Ειδήσεις

Σε δηλώσεις του για το θέμα και αφού εξέφρασε απόλυτο σεβασμό στην απόφαση της πλειοψηφίας, ο κ. Νεοφύτου εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο νόμος που ψηφίστηκε χτες είναι ένα μνημείο αντιφάσεων, αντισυνταγματικότητας, και πως το αποτέλεσμα που θα έχει θα είναι ακριβώς το αντίθετο από τις προθέσεις των νομοθετών.«Πρόθεση τους ήταν να προστατεύσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές. Αποτέλεσμα αυτού του μνημείου αντιφάσεων που έχει ψηφιστεί θα είναι εις βάρος των μικρομεσαίων, των εργαζομένων και των καταναλωτών», δήλωσε.«Εν ονόματι της προστασίας των εργαζομένων, η εφαρμογή του νόμου θα οδηγήσει χιλιάδες εργαζομένους στην ανεργία», συμπλήρωσε.

«Εν ονόματι της εξυπηρέτησης των καταναλωτών, θα μπορούν τις Κυριακές οι καταναλωτές να αγοράζουν χρυσαφικά αλλά όχι τρόφιμα», πρόσθεσε.«Όσο για τον τουρισμό, καταγράφεται ο τρόπος με τον οποίο η πλειοψηφία της Βουλής ιεράρχησε τα ζητήματα: Σημαντική για τον τουρισμό είναι η περιοχή του Λατσιού και όχι της Κάτω Πάφου, σημαντική είναι η περιοχή της Πέγειας και όχι η Λεμεσός και η Μαρίνα Λεμεσού, σημαντική για τον τουρισμό είναι η παλιά Λευκωσία και όχι οι Φοινικούδες της Λάρνακας», είπε.

Ο κ. Νεοφύτου δήλωσε ότι δεν θα αποδώσει οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, απλώς θα αναφέρει ότι αυτό το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε σε νόμο θα οδηγήσει σε σωρεία προβλημάτων.«Η εφαρμογή αυτού του νόμου θα καταστρέψει δύο τομείς της οικονομίας που κρατήθηκαν σε αυτή τη βαθιά οικονομική κρίση: το λιανικό εμπόριο και τον τουρισμό», ανέφερε.Απαντώντας σε ερώτηση, είπε ότι δεν είναι ο ίδιος που θα εισηγηθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προβεί σε αναφορά στο Ανώτατο Δικαστήριο, υποδεικνύοντας ο χειρισμός του θέματος αποτελεί αρμοδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας και του νομικού του συμβούλου, που είναι ο Γενικός Εισαγγελέας.Πηγή: ΚΥΠΕ/ΑΠΕ

1431095105 thumb Ειδήσεις