Είναι καθήκον η εργοδότηση Κυπρίων από κυπριακές επιχειρήσεις

a 81 Ταρακουνήματα
a 6076 Ταρακουνήματα
Του Σταύρου Ι. Χαραλάμπους

Η ανεργία στην Κύπρο έχει φτάσει το 11% και έχει ξεπεράσει το ποσοστό του μέσου όρου ανεργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με επίσημα στοιχεία…

Η ανησυχητική ανοδική πορεία της ανεργίας στο νησί, δεν αφυπνίζει κανένα αρμόδιο, κανένα Υπουργείο και καμιά ομοσπονδία εργοδοτών. Τα πάντα έχουν αφεθεί στην ασυδοσία της αγοράς με την κάθοδο χιλιάδων κοινοτικών που δυστυχώς εκτοπίζουν τους Κύπριους.

Δεν έχουμε τίποτα με τους κοινοτικούς εργαζόμενους που έχουν και αυτοί κάθε δικαίωμα για καλύτερη ζωή. Αυτό το δικαίωμα εξάλλου το δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το έχουμε και εμείς ως πολίτες της Ένωσης.

Όμως, η Κύπρος είναι ένα μικρό νησί, είναι σε εμπόλεμη κατάσταση με την Τουρκία που κατέχει το 40% των εδαφών της και 200 χιλιάδες πρόσφυγες στην ιδία την χώρα.

Η Κυβέρνηση παρέχει επίσης σε 100 χιλιάδες Τουρκοκύπριους ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και άλλα ωφελήματα, δωρεάν, χωρίς αυτοί να φορολογούνται ή να υπηρετούν την πατρίδα.

Πρόσφατα η Κυβέρνηση λόγω των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, ζήτησε την εμπλοκή του μηχανισμού στήριξης της Ε.Ε. για εξυγίανση της οικονομίας.

Αν αγαπούμε αυτόν τον τόπο που είναι Ελληνικός πέραν των 2000 χρόνων και που κινδυνεύει με αλλοίωση των σημερινών δημογραφικών δεδομένων, θα πρέπει να στηρίξουμε τον Έλληνα Κύπριο άνεργο.

Έχουν υποχρέωση οι κυπριακές επιχειρήσεις να στηρίξουν τους ανέργους μας και να δώσουν μερικές έστω κενές θέσεις των επιχειρήσεών τους στους Κύπριους.

Γιατί διαβλέπουμε ένα είδος ρατσισμού από κάποιους εργοδότες έναντι των Κυπρίων εργαζομένων γιατί ζητούν τα δικαιώματα τους.

Γιατί είναι οι Κύπριοι που υπηρέτουν στην Εθνική Φρουρά για να διατηρούν την ασφάλεια στις Κυπριακές επιχειρήσεις, είναι οι κύπριοι ως επί το πλείστον που πληρώνουν τους φόρους τους για να μπορεί το κράτος μας να επιβιώνει, είναι οι κύπριοι που βάσει του νόμου θα πρέπει να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους προς την πατρίδα.

Γιατί -ω μή γένοιτο- σε μια επέλαση των τουρκικών στρατευμάτων είναι οι κύπριοι που θα προστρέξουν για να κρατήσουν αυτά τα ιερά εδάφη.

Και οι κοινοτικοί… απλώς θα περιμένουν εναγωνίως, πότε θα φθάσουν τα αεροπλάνα από την πατρίδα τους για να γλιτώσουν.

Ως εκ τούτου πιστεύω ότι είναι καθήκον, πατριωτικό καθήκον,των κυπριακών επιχειρήσεων να εργοδοτούν πρωτίστως κύπριους και μετά κοινοτικούς.

Αυτή την στιγμή προέχει η σωτηρία της πατρίδας μας παρά τα αμύθητα κέρδη.