«Πατάτες Αντιναχτές» ξανά

a 248
a 6737
Όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία τόσο λιγότεροι τηλεθεατές παραμένουν προσκολλημένοι μπροστά από τη μικρή οθόνη για να παρακολουθήσουν τηλεόραση. Και αυτό είναι δεδομένο και εξάγεται άμεσα, με μια πρώτη ματιά στις μετρήσεις τής τηλεθέασης από τους πίνακες της Nielsen για την προηγούμενη εβδομάδα. Αν και δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη τα τηλεοπτικά προγράμματα, εντούτοις οι Κύπριοι τηλεθεατές γυρίζουν την πλάτη τους σε σειρές και τηλεοπτικές εκπομπές… 

Η γενικότερη απαξίωση των τελευταίων χρόνων στα κυπριακά κανάλια εκ μέρους του Κύπριου τηλεθεατή φτάνει αυτή την εποχή στο ζενίθ της. Με τις πρώτες ζέστες οι συσκευές τηλεόρασης κλείνουν και τα τραπεζάκια βγαίνουν έξω.

Όπως φαίνεται, όμως, μόνο οι «Πατάτες Αντιναχτές» του πρώτου κρατικού καναλιού κατάφεραν να δροσίσουν με τα σκέρτσα και το χιούμορ τους το τηλεοπτικό κοινό, αφού τις ανέβασαν ξανά στο ρετιρέ των δημοφιλέστερων προγραμμάτων της εβδομάδας. Το επεισόδιο της εκπομπής που μεταδόθηκε την Πέμπτη 03/05 βρέθηκε στην πρώτη θέση και το παρακολούθησαν 101.000 τηλεθεατές με μερίδιο τηλεθέασης 29,4%. Το επεισόδιο της Παρασκευής με μερίδιο τηλεθέασης 29,1% και 83.000 τηλεθεατές έκλεισε την πρώτη πεντάδα των δημοφιλέστερων προγραμμάτων της προηγούμενης βδομάδας και απέδειξε για μία ακόμη φορά τη μεγάλη δυναμική που απέκτησε φέτος η εκπομπή στον έβδομο χρόνο ζωή της.

Η πρώτη δεκάδα της προηγούμενης εβδομάδας συμπληρώνεται από τις σαπουνόπερες του Σίγμα, τα «Βήματα στην άμμο» του ΡΙΚ και το δακρύρροον «Πάμε Πακέτο». Τα «Άσπρα Μπαλόνια», αν και στην έναρξή τους δεν φάνηκε να ενθουσιάζουν το κοινό, εντούτοις η συνέχειά του όχι μόνο στέφθηκε με επιτυχία αλλά τους έδωσε και το εισιτήριο για την επόμενη σεζόν. Η καθημερινή σειρά του Σίγμα δεν διαφέρει σε τίποτα από τις γνωστές σαπουνόπερες, αφού συγκεντρώνει όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζονται για να αγαπηθεί. Είναι εύπεπτη, με ίντριγκες, έρωτες, ένοχα μυστικά, απαρηγόρητους ήρωες, χαλαρή, που κρατά τον τηλεθεατή, και ίσως η συγκεκριμένη να είναι από τις καλύτερες τους είδους της στην Κύπρο. Το επεισόδιο της συγκεκριμένης σειράς που μεταδόθηκε την προηγούμενη Πέμπτη στις 03/05 βρέθηκε στη δεύτερη θέση με μερίδιο τηλεθέασης 28% και 93.000 τηλεθεατές. Το Σίγμα, εκτός από τα «Άσπρα Μπαλόνια» μεταδίδει για τέταρτη και τελευταία χρονιά και το «Φόντο Κόκκινο», που τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ πλησιάζει στο τέλος του, βλέπει τα νούμερά του να πέφτουν. Ωστόσο, το σταθερό κοινό της σειράς, σύμφωνα και με τις μετρήσεις, παραμένει πιστό, αν και το συγκεκριμένο σίριαλ έχει κουράσει στα τέσσερα χρόνια ζωής του. Κάθε τέλος σειράς και μάλιστα μιας τέτοιας παραγωγής που κράτησε τόσα χρόνια μας συγκινεί όποιες και να ήταν οι ποιοτικές επιδόσεις του. Την προηγούμενη εβδομάδα το επεισόδιο της σειράς που σημείωσε την υψηλότερη τηλεθέαση και βρέθηκε στην όγδοη θέση ήταν εκείνο που μεταδόθηκε την Τετάρτη 02/05 το οποίο παρακολούθησαν 77.000 τηλεθεατές με ποσοστό τηλεθέασης 27,1%.

Μέχρι τα τέλη Μαΐου και αρχές Ιουνίου οι τηλεοράσεις θα αρχίσουν να κλείνουν, τα κυπριακά κανάλια θα ανασύρουν από τη ναφθαλίνη τις επαναλήψεις και μεγάλος όγκος Κυπρίων τηλεθεατών θα στραφεί στην κατηγορία των Others, στα οποία περιλαμβάνονται οι πλατφόρμες, τα συνδρομητικά και το DreamBox που την περασμένη εβδομάδα άγγιξε το υψηλό 17% και τα έφερε στη δεύτερη θέση πίσω από το Σίγμα.

Εβδομάδα 30/04/2012-06/05/2012

ΣΙΓΜΑ 19,6%

OTHERS 17%

ΑΝΤ1 14,4%

MEGA 14,4%

ΡΙΚ1 13,9%

OTHER CY 9,3%

PLUS TV 3,5%

CY PAY 2,8%

ΡΙΚ2 2,4%

ΕΡΤ 2,6%

Είδαν

101.000 Πατάτες Αντιναχτές 03/05, 29,4% πάνω

93.000 Άσπρα Μπαλόνια Σίγμα 03/05, 28% πάνω

76.000 Πάμε Πακέτο Σίγμα 03/05, 41,7% πάνω

62.000 Κλεμμένα Όνειρα Mega 03/05, 22,5% πάνω

59.000 Είναι στιγμές ΑΝΤ1 03/05, 17,5% πάνω

ΠΗΓΗ: NIELSEN AUDIENCE MEASUREMENT

ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΠΛΑΝΟ

Ζητούνται… τηλεθεατές
Το μάθαμε και εκπλαγήκαμε! Πληροφορηθήκαμε, λοιπόν, ότι κυπριακή εκπομπή, που φαίνεται ζωντανή, ενώ είναι μαγνητοσκοπημένη, αναζητά εναγωνίως τηλεθεατές για να βγαίνουν στον αέρα ώστε να παίξουν στα διάφορα παιχνίδια που διοργανώνονται κατά τη διάρκειά της. Η συγκεκριμένη εκπομπή αναζητά υποψήφιους παίκτες από τον κύκλο των ανθρώπων που εργάζονται στην εκπομπή και κάθε φορά τα τηλέφωνα παίρνουν φωτιά. Και λέω κι εγώ, ποιος παίρνει τηλέφωνο για να παίξει ώστε η παρουσιάστρια να πετύχει τη μεγαλύτερη τσιχλόφουσκα.

Η Ήβη αναχώρησε για το Μπακού
Η κυπριακή αποστολή βρίσκεται από χθες Σάββατο στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν που φιλοξενεί φέτος τον 57ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Γιουροβίζιον. Στη σκηνή του Μπακού, την Ήβη Αδάμου θα συνοδεύουν τέσσερεις χορεύτριες που θα τη στηρίζουν και στα φωνητικά. Η πρώτη δοκιμή του κυπριακού τραγουδιού στο Μπακού θα γίνει τη Δευτέρα 14/5 και θα ακολουθήσει ακόμη μία στις 17/5.

Μουσικό κουτί και το καλοκαίρι
Ο Γιώργος Ρούσσος και η απογευματινή, καθημερινή μουσική εκπομπή του Mega «Μουσικό κουτί» θα συνεχιστεί μέχρι τον Σεπτέμβριο και καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Το νέο παιχνίδι του Mega που ξεκίνησε πριν από μερικές εβδομάδες έρχεται να ενισχύσει το πρόγραμμα του καναλιού το καλοκαίρι, που όπως φαίνεται δε διατίθεται να παίξει επαναλήψεις.

Πηγή: Beautiful People