Μείωση της στρατιωτικής θητείας μελετά η Κυβέρνηση

a 62 Ειδήσεις
a 3854 ΕιδήσειςΣτο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης και του εκσυγχρονισμού της Εθνικής Φρουράς, η κυβέρνηση μελετά και μείωση της στρατιωτικής θητείας, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας, Φώτης Φωτίου.

Σε δηλώσεις το πρωί στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο κ. Φωτίου είπε ότι η γενική φιλοσοφία είναι να καταστεί η Εθνική Φρουρά σύγχρονη και ευέλικτη, προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα.

Υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης της Εθνικής Φρουράς, είπε ο κ. Φωτίου, το οποίο θα δοθεί στα κόμματα για να διεξαχθεί διάλογος, προτού το τελικό κείμενο τεθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Προσωπικά, είπε ο κ. Φωτίου, πιστεύω ότι η θητεία είναι πολύ μεγάλη και μπορούμε να την μειώσουμε, ακόμη και με την πρόσληψη περισσότερο επαγγελματιών.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση στο Τρόοδος, είπε, αγγίξαμε κάποια θέματα για την αναδιάρθρωση της Εθνικής Φρουράς και έγινε μια γενική ανταλλαγή απόψεων.

Μιλώντας επίσης στο ΡΙΚ ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής, Γιώργος Βαρνάβα, είπε ότι χθες στο Τρόοδος ετέθησαν κάποιες γενικές εισηγήσεις για εκσυγχρονισμό και ενδυνάμωση της Εθνικής Φρουράς, αλλά δεν υπήρξαν συγκεκριμένες προτάσεις.

Για τον προϋπολογισμό για την Άμυνα, ο κ. Βαρνάβα είπε ότι από το 2000 μειώθηκε κατακόρυφα και σήμερα δεν είναι δυνατό να μειωθεί άλλο, ούτε στο πλαίσιο των περικοπών που κάνει αυτή την περίοδο η κυβέρνηση.