Θα ζητήσουν άρση της ασυλίας του Χαμπουλά από Κληρίδη

a 1 Αμπελοπούλια, Βουλή των Αντιπροσώπων, Ειδήσεις, Ευγένιος Χαμπουλλάς
Πέραν των 1000 υπογραφών συγκέντρωσε το ψήφισμα πολιτών αναφορικά με την άρση της ασυλίας του Βουλευτή του ΔΗΣΥ, Ευγένιου Χαμπουλά και την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του για τη γνωστή υπόθεση με τα αμπελοπούλια.

a 967 Αμπελοπούλια, Βουλή των Αντιπροσώπων, Ειδήσεις, Ευγένιος Χαμπουλλάς

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου, τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, προγραμματίζεται η παράδοση των υπογραφών στον Γενικό Εισαγγελέα.

Η διαδικασία συλλογής ηλεκτρονικών υπογραφών βρίσκεται σε λειτουργία από το βράδυ της 16ης Δεκεμβρίου στον ιστότοπο ψηφισμάτων πολιτών Avaaz, ενώ πρόσβαση μπορεί να αποκτήσει κανείς και μέσω του Facebook στη σελίδα Ψήφισμα Πολιτών για άρση ασυλίας Ευγένιου Χαμπουλλά.

«Το ψήφισμα στοχεύει να συμβάλει στην ενδυνάμωση των δημοκρατικών θεσμών καθώς και στη βελτίωση της δημόσιας συζήτησης στη χώρα. Όπως τονίζεται στο κείμενο του ψηφίσματος, η προκλητική συμπεριφορά που επέδειξε ο βουλευτής Ευγένιος Χαμπουλλάς μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Γενικού Εισαγγελέα στις 15 Δεκεμβρίου για μη άρση της ασυλίας του βουλευτή «συνιστά απόδειξη ότι όπου υπάρχει ατιμωρησία, αυτοί που κατέχουν αξιώματα αποθρασύνονται και καταχρώνται την εξουσία που τους παραχωρεί ο λαός μέσω της εκλογής τους σε αξιώματα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δελτίο τύπου.

Καταλήγοντας προσθέτει:

Το ψήφισμα είναι σημαντικό γιατί κάθε φορά που ένας αξιωματούχος δεν τιμωρείται:

– Κατρακυλάει το επίπεδο της δημόσιας συζήτησης

– Εδραιώνεται η αντίληψη ότι μπορείς να πολιτεύεσαι χωρίς επιχειρήματα

– Αποκτούν δύναμη όσοι χρησιμοποιούν την κολακεία

– Ισχυροποιούνται όσοι στερούνται κοινωνικής συνείδησης

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα στο Facebook Ψήφισμα Πολιτών για άρση ασυλίας Ευγένιου Χαμπουλλά