Η Γαβριέλα Φελλά από τη Σωτήρα είναι η κορυφαία νέα αθλήτρια της χρονιάς – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

6 Αθλητισμός, Γαβριέλλα Φελλά, Νέα Αμμοχώστου
6 Αθλητισμός, Γαβριέλλα Φελλά, Νέα Αμμοχώστου
Ο αθλητισμός έχει γίνει κομμάτι της ζωής της από την ηλικία των 12 ετών, και σήμερα αποτελεί για αυτήν τρόπο ζωής. Έχει βραβευτεί από την ΚΟΕ (Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή) ως η Κορυφαία Νεανίδα της χρονιάς. Κατέκτησε τη 10η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων, ενώ στην κατηγορία της κατέχει τις θέσεις 8 στον κόσμο και 4 στην Ευρώπη.

Είναι μόλις 19 ετών κι όμως είναι αφοσιωμένη σε αυτό που κάνει, προσπαθώντας να γίνει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού της. Της αρέσουν όλα τα αθλήματα όμως αυτό που αγάπησε πιο πολύ από το Γυμνάσιο και αποφάσισε να ακολουθήσει είναι η σφαιροβολία. Είναι μια νέα με όνειρα και φιλοδοξίες, που όμως δεν επαναπαύεται ποτέ, αλλά αγωνίζεται με πάθος για να καταφέρει όσο το δυνατόν πιο πολλά.  

Σας συστήνουμε την Γαβριέλλα Φελλά από τη Σωτήρα, αθλήτρια σφαιροβολίας. 


Συνέντευξη στη Διαμάντω Αναστασίου:
5 Αθλητισμός, Γαβριέλλα Φελλά, Νέα Αμμοχώστου

Ο αθλητισμός θέλει θυσίες. Πώς το αντιμετωπίζεις εσύ ως ένα κορίτσι 19 ετών;

Δε μπορώ να πω ότι στερούμαι πράγματα. Ένας αθλητής δεν είναι όπως ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Η καθημερινότητα διαφέρει. Εγώ, για παράδειγμα, ξυπνάω πρωί, πάω προπόνηση, σπίτι και μετά ξανά το ίδιο. Δεν μπορείς να βγαίνεις κάθε βράδυ έξω, ούτε να ξενυχτάς πολύ. Όμως και πάλι, δε μπορώ να πω ότι μένω πίσω από πράγματα που θέλω να κάνω. Μέσα στο Σαββατοκύριακό μου έχω ώρες ελεύθερες που μπορώ να πάω για καφέ, ή να βγω. Μπορούν να συνδυαστούν.

“Όνειρό μου είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Θα ‘θελα πολύ να τα καταφέρω να προκριθώ στους Ολυμπιακούς!”

Οι δικοί σου άνθρωποι πώς αντιμετωπίζουν την απόφασή σου να ασχοληθείς με την σφαιροβολία;

Είναι δίπλα μου και με στηρίζουν σε ό,τι κάνω, σε όποια απόφαση και να πάρω. Δεν με επηρεάζουν καθόλου αρνητικά, αλλά μόνο θετικά από την αρχή. Επίσης, ο προπονητής μου είναι πάντα διπλά μου. Ό,τι χρειαστώ είναι πραγματικά πρόθυμος να με βοηθήσει, είτε επαγγελματικά, είτε σε προσωπικό επίπεδο.
4 Αθλητισμός, Γαβριέλλα Φελλά, Νέα Αμμοχώστου

Κάποιοι αγώνες που θυμάσαι χαρακτηριστικά;

Αρκετοί αγώνες. Στην ουσία κάθε αγώνας είναι ξεχωριστός. Από κάθε ένα έχω κάτι να θυμάμαι. Ο καθένας ήταν από μόνος του μια μοναδική εμπειρία. Πάντα περιμένω τις μέρες για τον κάθε αγώνα με πολύ ενθουσιασμό και ανυπομονησία. Ειδικά όταν σκέφτομαι ότι πρέπει να ταξιδέψω, να δω άλλα μέρη ενθουσιάζομαι ακόμη πιο πολύ.

Ο επόμενος στόχος σου.

Έχω αρκετούς αγώνες μέσα στο μήνα, σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο. Ο επόμενος μεγάλος αγώνας είναι το Πανευρωπαϊκό Εφήβων τον ερχόμενο Ιούλιο στην Ιταλία. Είναι ένας από τους πιο σημαντικούς μας αγώνες για αυτή την χρονιά.
2 Αθλητισμός, Γαβριέλλα Φελλά, Νέα Αμμοχώστου

Είσαι πλέον η Κορυφαία Νεανίδα της χρονιάς. Πως αισθάνεσαι;

Είναι μεγάλη μου τιμή που έχω βραβευτεί ως η κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς. Είναι ο τρόπος να ανταμείβονται οι κόποι σου και όλα όσα δίνεις για να πετύχεις. Νιώθω ότι ο χρόνος που αφιερώνω δεν πάει χαμένος, και πως όντως μπορώ να καταφέρω πράγματα.

Κατέχεις την 10η θέση στο παγκόσμιο, την 8η θέση στην κόσμο και την 4η στην Ευρώπη στην κατηγορία σου. Πώς νιώθεις για αυτό;

Είμαι περήφανη για τον εαυτό μου. Παρόλα αυτά δεν είμαι ποτέ 100% ευχαριστημένη από εμένα. Πιστεύω ότι μπορώ να τα πάω καλύτερα. Είμαι αρκετά ικανοποιημένη όμως. Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης γι’ αυτό και συνεχίζω να δουλεύω σκληρά. Δεν υπήρξε ακόμη ο αγώνας που να ήμουν απόλυτα ευχαριστημένη. Σε κάθε αγώνα νιώθω ότι είχα κάτι ακόμα να δώσω. Εξάλλου, πάντα ζητάμε περισσότερα από όσα έχουμε.

Είσαι αγχώδης τύπος; Πώς αντιμετωπίζεις το άγχος;

Υπάρχει άγχος, απλά κάποιες φορές ούτε εσύ δεν μπορείς να το ελέγξεις. Όμως με κάποιο τρόπο όταν μπεις στον αγώνα χάνεις κάθε επαφή. Ο χρόνος, ο κόσμος… Δεν μπορείς να καταλάβεις τι γίνεται γύρω σου. Ακόμη δεν κατάφερα να το αντιμετωπίσω τελείως. Μπαίνεις στο γήπεδο, ακολουθείς την ροή του αγώνα και περνάει. Μόλις τελειώσει ο αγώνας όντως καταλαβαίνεις ότι δεν υπήρχε λόγος να περάσεις όλο αυτό το άγχος. Η χειρότερη φάση όσον αφορά τον αγώνα είναι το πριν. Μετά χάνονται όλα.
1 Αθλητισμός, Γαβριέλλα Φελλά, Νέα Αμμοχώστου

Πού θέλεις να φτάσεις και ποιο είναι το αθλητικό σου όνειρο;

Όσο πιο ψηλά γίνεται. Δεν έχω στόχο να φτάσω σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Δικό μου όνειρο όπως και κάθε αθλητή είναι φυσικά οι Ολυμπιακοί αγώνες. Θα το ήθελα πολύ να τα καταφέρω.

Θα ήθελες να μείνεις για πάντα στα γήπεδα ή να ακολουθήσεις κάτι άλλο;

Αν μπορώ και καταφέρω να μείνω για πάντα είτε ως αθλήτρια είτε με κάποιο άλλο ρόλο, τότε ναι. Θεωρώ, όμως, ότι δεν είναι τόσο εύκολο στις μέρες μας να ασχολείσαι μόνο με τον αθλητισμό. Δεν υπήρξε όμως, κάτι άλλο που να με ελκύσει. Δε μου άρεσε ποτέ κάτι τόσο πολύ όσο ο αθλητισμός. Θα το δω στην συνέχεια. Προς το παρόν είμαι αθλήτρια και είμαι συγκεντρωμένη στο να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ.

Τι είναι για σένα ο αθλητισμός;

Είναι τρόπος ζωής. Ο τρόπος να φεύγεις από όλα τα άλλα. Με εκφράζει το ότι ασχολούμαι με τον αθλητισμό. Αγαπώ αυτό που κάνω και εννοείται αν δεν το αγαπούσα δε θα ασχολούμουν ποτέ με αυτό.
3 Αθλητισμός, Γαβριέλλα Φελλά, Νέα Αμμοχώστου


Συνέντευξη: Διαμάντω Αναστασίου
Φωτογραφίες: Μαρίνος Παυλικκάς

SotiraΝews