Δημοτικές: Κινδυνεύουν να μείνουν με τα διαφημιστικά στο χέρι

CEB1 Δημοτικές Εκλογές 2016, Ειδήσεις
CEB1 1160 Δημοτικές Εκλογές 2016, Ειδήσεις

Με τα διαφημιστικά φυλλάδια στο χέρι, με τα οποία προωθούσαν την υποψηφιότητά τους, κινδυνεύουν να μείνουν υποψήφιοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι σε περίπτωση που πεισθεί η Βουλή (παρά τις δημόσιες δηλώσεις περί του αντιθέτου) να εγκρίνει αναβολή των προσεχών εκλογών.

Πέραν, όμως, της πτυχής της διαφημιστικής εκστρατείας που άρχισαν οι υποψήφιοι, τυχόν αναβολή των εκλογών θα επιφέρει και άλλες ανατροπές. Το σίγουρο είναι πως οι φορολογούμενοι θα γλυτώσουν ποσό €3 εκατ. που προγραμματίστηκε να διατεθεί για την οργάνωση και πραγματοποίηση των εκλογών.

Ήδη, όπως πληροφορείται η εφημερίδα “Φιλελεύθερος”, άνεργοι επιστήμονες και δημόσιοι υπάλληλοι άρχισαν να υποβάλλουν αιτήσεις σωρηδόν ώστε να εγκριθούν και να εργαστούν την ημέρα των εκλογών.

Μάλιστα, κάποιοι προγραμμάτισαν ήδη και πώς θα διαθέσουν τα χρήματα που θα εισπράξουν από τη σχετική εργασία. Μόνο οι άνεργοι υπολογίζονται στους 1.300 (ένας σε κάθε εκλογικό κέντρο), ενώ ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων, δύο ή τρεις σε κάθε εκλογικό κέντρο, θα εξαρτηθεί από το μέγεθος του κάθε κέντρου που συναρτάται άμεσα από τον αριθμό των εκλογέων.

Στους 39 δήμους εκ των οποίων 30 αφορούν τις ελεύθερες περιοχές και εννέα κατεχόμενους δήμους, θα εκλεγούν συνολικά 360 δημοτικοί σύμβουλοι.

Εκτός από τους δήμους, στην Κύπρο (ελεύθερη και κατεχόμενη) υπάρχουν και 390 κοινότητες.

Στο μεταξύ, όσοι δημόσιοι υπάλληλοι ενδιαφέρονται να εργαστούν την ημέρα των εκλογών, που προγραμματίστηκαν για τις 18 Δεκεμβρίου, θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι τις 7 Νοεμβρίου και μάλιστα οι αιτήσεις θα υποβληθούν μόνο ηλεκτρονικά.

Πηγή: Φιλελεύθερος