Ξέμεινε από τρόφιμα το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Μητρόπολης Κωσταντίας

a 9 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 2935 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Κλειστό παραμένει εδώ και 20 περίπου μέρες το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Μητρόπολης Κωσταντίας στο Παραλίμνι, από το οποίο εξαρτώνται οι βιοποριστικές ανάγκες δεκάδων οικογενειών στα Κοκκινοχώρια. Όλες αυτές οι οικογένειες δεν έλαβαν καμιά βοήθεια σε τρόφιμα εδώ και τρεις βδομάδες.

Άνεργοι οικογενειάρχες εξέφρασαν την αγωνία τους για το γεγονός, τονίζοντας ότι η βοήθεια που λάμβαναν ως τώρα από τη Μητρόπολη ήταν ουσιώδης, στην προσπάθεια επιβίωσης των οικογενειών τους.

Όπως είπαν, στη Μητρόπολη Κωσταντίας εξαντλήθηκαν οι πόροι, αλλά και τα τρόφιμα, με αποτέλεσμα το Κοινωνικό Παντοπωλείο να μην είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες καμιάς οικογένειας.

Σε επικοινωνία μας με εκπρόσωπο της Μητρόπολης, μας λέχθηκε πως όντως υπήρξε πρόβλημα σε κάποιο στάδιο ως προς την εξασφάλιση ξηράς τροφής που παρέχεται σε άπορες οικογένειες.

Ωστόσο, μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες, τις τελευταίες μέρες άρχισαν να συγκεντρώνονται και πάλι τρόφιμα, κυρίως από εισφορές παραγόντων, αλλά και απλών ανθρώπων στα Κοκκινοχώρια.

Ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης πρόσθεσε πως με αυτά τα δεδομένα, η Μητρόπολη πιστεύει πως θα είναι σε θέση να επαναρχίσει τη λειτουργία του Κοινωνικού της Παντοπωλείου, σε λίγες μέρες.

Παράλληλα, κάλεσε όσους συμπολίτες μας δύνανται να εισφέρουν σε είδος ή χρήματα για τις ανάγκες του άπορου λαού της Αμμοχώστου, να επικοινωνήσουν μέσω του τηλεφώνου της Μητρόπολης στο 23812445.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η πληροφορία πως το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Μητρόπολης Κωσταντίας αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα, έχει προκαλέσει αίσθηση στα Κοκκινοχώρια.

Δήμαρχος της περιοχής, με τον οποίο επικοινωνήσαμε, δεν απέκρυψε την αγωνία του για την κατάσταση που διαμορφώνεται πλέον στην ελεύθερη Αμμόχωστο και έστειλε το μήνυμα πως χωρίς οργανωμένη κρατική πολιτική για τροφοδοσία των Κοινωνικών Παντοπωλείων κάποια ίσως λυγίσουν το 2014, μένοντας από τρόφιμα και οδηγώντας πολλές οικογένειες σε λιμοκτονία.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ