Τα πίσω παράθυρα του μέλλοντος (βίντεο)

smart window1Εδώ έχουμε μια μεγάλη συνεργασία με ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Το τμήμα ανάπτυξης και έρευνας της General Motors σε συνεργασία με τους φοιτητές του Future Lab του Bezalel Academy of Art and Design στο Ισραήλ, σχεδίασε ένα νέο τρόπο ψυχαγωγίας για τους επιβάτες που κάθονται πίσω σε ένα συμβατικό αυτοκίνητο…

Η GM λάνσαρε το project Windows of Opportunity (WOO), το οποίο είναι επηρεασμένο από έρευνες ψυχολόγων που επισημαίνουν ότι οι πίσω επιβάτες νιώθουν αποκομμένοι από τον κόσμο εκτός του αυτοκινήτου.

Έτσι εξηγούνται και τα φουτουριστικά πίσω παράθυρα που εξετάζει το project, αφού μέχρι σήμερα οι διαδραστικές οθόνες περιορίζονταν στο παρμπρίζ. Αυτό το διαδραστικό περιβάλλον πάει τώρα στις πίσω θέσεις.

Τα εν λόγω παράθυρα θα είναι σε θέση να ανταποκρίνονται στην ταχύτητα του οχήματος αλλά και στη διαδρομή παρέχοντες διαδραστικές βελτιώσεις στο εξωτερικό τοπίο. Οι προσθήκες αυτές θα έχουν είτε ψυχαγωγικό είτε εκπαιδευτικό ρόλο.

Οι φοιτητές του Bezazel δημιούργησαν ένα ολόκληρο λειτουργικό πρωτότυπο σε ένα παράθυρο δημιουργώντας μια επιφάνεια ευαίσθητη στις χειρονομίες. Οι φοιτητές εκμεταλλεύτηκαν οπτικούς και αισθητήρες κίνησης από την EyeClick.

A Day With Nick Zammuto from Matt Day on Vimeo.

Πηγή: proho.gr