Πανηγυρικά στο τελικό ο Ολυμπιακός

a 297
a 6787
O Ολυμπιακός έριξε στο καναβάτσο τη Μπαρτσελόνα (68-64) και πηγαίνει την Κυριακή να παλέψει με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης. Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς επικράτησε 68-64 της Μπαρτσελόνα, στο δεύτερο ημιτελικό στο «Σινάν Ερντέμ» της Κωνσταντινούπολης, με τους Ισπανούς να αντιμετωπίζουν τον Παναθηναϊκό (18:00) στον «μικρό τελικό»… 

Ο Βασίλης Σπανούλης «έδρεψε δάφνες» με την απόδοση του και οδήγησε τον Ολυμπιακό εκ του ασφαλούς στον τελικό του φάιναλ φορ. Ο Λαρισαίος γκαρντ τελείωσε τον αγώνα με 21 πόντους και 6 ασίστ, ενώ περίπου 1 λεπτό πριν τη λήξη έκοψε τα… φτερά της Μπαρτσελόνα από τα 6.75, διαμορφώνοντας το 66-61, για να μοιράσει «μαγική» ασίστ στον Ντόρσει στα 16΄΄, με τον Αμερικανό να καρφώνει και να «γράφει» το τελικό 68-64.

«Καθαρό μυαλό» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της αποψινής θριαμβευτικής εμφάνισης του Ολυμπιακού, καθώς δεν επέτρεψε σε κανένα σημείο του αγώνα την Μπαρτσελόνα να ξεδιπλώσει τις αρετές της, ενώ κράτησε τον Μάικλ στους 4 (!) πόντους. Ο Πρίντεζης με 14 πόντους ακολούθησε τον Σπανούλη σε απόδοση, ενώ διακρίθηκε και ο Παπανικολάου με 9. Καταλυτική δουλειά στη φύλαξη του Ναβάρο -κατά διαστήματα- έκανε ο Μάντζαρη, ενώ κομβικά ριμπάουντ «κατέβασε» ο Ντόρσεϊ.