Επίσημη πρώτη για το Καρναβάλι Λεμεσού

Επίσημη πρώτη για το Καρναβάλι Λεμεσού

Στους τρελούς ρυθμούς του καρναβαλιού μπαίνει και επίσημα σήμερα, Τσικνοπέμπτη, η Λεμεσός, στο πλαίσιο των δεκαήμερων καρναβαλίστικων εκδηλώσεων του Δήμου… 

Την είσοδο του στην πόλη θα κάνει απόψε ο Βασιλιάς Καρνάβαλος, το ρόλο του οποίου θα ενσαρκώσει φέτος ο γνωστός Λεμεσιανός καρναβαλιστής Δώρος Ιερόπουλος, ντυμένος ως Μέγας Ναπολέων.

Λόγω των έργων ανάπλασης του κέντρου της πόλης, η είσοδος του Βασιλιά Καρνάβαλου δεν θα γίνει μπροστά από το Δημαρχείο, αλλά στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο) και θα καταλήξει στην Πλατεία Ηρώων, όπου θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος καρναβαλίστικος χορός του Δήμου.

Νωρίτερα, ο Δήμος Λεμεσού διοργανώνει σε συνεργασία με τα μαθητικά συμβούλια, καρναβαλίστικο πάρτι στο χώρο στάθμευσης Εναερίου (14:00-18:00), ενώ στις 18:00, σε συνεργασία με την Ενωση Αυτοδίδακτων Ζωγράφων, θα τελεστούν στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, τα εγκαίνια έκθεσης με θέμα ”Καρναβάλι 2012”.

Χαρακτηριστικό των φετινών εκδηλώσεων είναι το σύνθημα ”Εσείς την πρωτεύουσα…εμείς τον πολιτισμό!!!”, ο αριθμός – ρεκόρ συμμετοχών και η απουσία των κανταδόρων από τη μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση.

Πηγή: iKypros.com