Το νέο γαστρονομικό σποτ του Κολωνακίου σερβίρει… κολοκάσι!

CEB14 1 Κολοκάσι
CEB14 9 Κολοκάσι

Ονομάζεται Simul gastronomic situ και άνοιξε την περασμένη Άνοιξη στην καρδιά της Αθήνας σε μια μαγευτική αυλή στο κέντρο του Κολωνακίου. Με επικεφαλής σεφ τον Νίκο Θωμά, έναν νέο άνθρωπο με πολλή αγάπη για τη μαγειρική και θητεία δίπλα σε γνωστά ονόματα της ελληνικής εστίασης, η κουζίνα φλερτάρει καθημερινά με ιδιοφυείς προτάσεις σε πιάτα ημέρας όπως το φρέσκο ψάρι που ο σεφ προμηθεύεται από ψαράδες της Εύβοιας αλλά και το Κολοκάσι Σωτήρας!

CEB1 18 Κολοκάσι

Τα ανοιξιάτικα fixed menu που το εστιατόριο παρουσίασε πριν λίγο καιρό ήταν σκέτη απόλαυση και σε αυτά δεν απουσίαζε και το τοπικό προϊόν της Σωτήρας, το οποίο πριν λίγο καιρό κατέκτησε την Πιστοποίηση από την Ευρωπαϊκή ‘Ενωση ως Προϊόν με Ονομασία Προέλευσης.

CEB16 1 Κολοκάσι

Στο fixed menu, μπορούσε κανείς να ξεκινήσει με Σαλάτα με λαχανικά ατμού, καπνιστή μαρινάτη πέστροφα και κρίταμο και να απολαύσει το κυρίως πιάτο με Φρέσκο καλαμάρι σχάρας με κολοκάσι, πράσο και σομπρασάδα και να ολοκληρώσει με επιδόρπιο Παστάκι λεμόνι με λευκή σοκολάτα και θυμάρι.

CEB13 1 Κολοκάσι

Σημειώστε, ότι στη γαστρονομία ο προσδιορισμός in-situ αναφέρεται στην τέχνη της μαγειρικής με τις διαθέσιμες πρώτες ύλες ανάλογα τη στιγμή ή την εποχή που θα μαγειρέψεις. Στο SIMUL οι γεύσεις δημιουργούνται βάσει των φρέσκων υλικών και της δημιουργικότητας της ημέρας. Η ομάδα του υπηρετεί την κουζίνα που δέχεται, σέβεται και μετατρέπει τις διαχρονικές επιρροές σε κάτι νέο στοχεύοντας να εμπνεύσει μια διαλογική σχέση με τις γεύσεις.

CEB15 1 Κολοκάσι

Θα το βρείτε: Υψηλάντου 63, Κολωνάκι, τηλ. 2107224737, Καθημερινά 14:00 – 24:00, Δευτέρα κλειστά.

CEB12 3 Κολοκάσι



Περισσότερα εδώ


Πηγή: Newsbeast.gr