Τέλος στην ταλαιπωρία εκατοντάδων καρκινοπαθών

CEB1 Βουλή των Αντιπροσώπων, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
CEB1 10 Βουλή των Αντιπροσώπων, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Με τα μελανότερα χρώματα, παρουσιάστηκε στην επιτροπή Μεταφορών της Βουλής, η τραγική κατάσταση περίπου 1500 καρκινοπαθών, οι οποίοι ξυπνούν από τις τέσσερις τα χαράματα, για να φθάσουν στην Λευκωσία, είτε για μια 10λεπτη ακτινοθεραπεία, είτε για μια ολοήμερη χημειοθεραπεία.

Και οι οποίοι πολλές φορές χάνουν τα προγραμματισμένα ραντεβού θεραπείας τους, λόγω της κυκλοφοριακής συμφόρησης που παρατηρείται στην είσοδο της Λευκωσίας, από την περιοχή του ΓΣΠ.

Μάλιστα, παρουσιάστηκαν περιστατικά ασθενών οι οποίοι βιώνουν τραγικές καταστάσεις στα λεωφορεία, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις καταγράφηκαν και περιστατικά θανάτων στα λεωφορεία.

Όπως αποφασίστηκε, με την κατάθεση σχετικών Κανονισμών σε τριάντα μέρες, τα έξι μικρά λεωφορεία του ΠΑΣΥΚΑΦ και του Συνδέσμου Καρκινοπαθών, τα οποία μεταφέρουν καθημερινώς εκατοντάδες ασθενείς, από την Πόλη Χρυσοχούς, την Πάφο, το Παραλίμνι και όλα τα χωριά και τις πόλεις του νησιού, στα ογκολογικά κέντρα της Λευκωσίας, θα χαρακτηριστούν ως ειδικά οχήματα, δηλαδή θα ενταχθούν στην κατηγορία των ασθενοφόρων και θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις λωρίδες έκτακτης ανάγκης.

Το πρόβλημα αναμένεται να λυθεί κατά 50 τοις εκατό, με την λειτουργία ογκολογικού κέντρου στην Λεμεσού, στο οποίο θα εξυπηρετούνται οι ασθενείς από την επαρχία Πάφου.