“Εικονική διαμαρτυρία” με τουαλέτες έξω από την Κεντρική Τράπεζα

a 106 Ειδήσεις
a 4224 ΕιδήσειςΕίκοσι αυτοσχέδιες τουαλέτες έστησε έξω από το κτίριο της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, ο ζωγράφος Ανδρέας Ευσταθίου, σε μια πρωτότυπη ιδέα έκφρασης διαμαρτυρίας για την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία περιήλθε η Κύπρος.

“Μέσω της εικαστικής τέχνης κάνω μια εικονική διαμαρτυρία, είναι μια εικονική διαμαρτυρία για το κακό της Κύπρου γι` αυτό και τις έστησα έξω από αυτό το κτίριο”, ανέφερε μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο 49χρονος Ευσταθίου.

Όπως είπε, “ο κόσμος περνώντας έξω από τη Κεντρική Τράπεζα και βλέπει σε παράταξη είκοσι τουαλέτες νομίζω ότι λαμβάνει το μήνυμα και έχει άποψη για να μπορεί να καταλάβει και τι έγινε και έφτασε η χώρα μας σε αυτό το σημείο”.

Περιγράφοντας τις τουαλέτες που κατασκεύασε ο ίδιος, ο κ. Ευσταθίου ανέφερε ότι πρόκειται για μια τουαλέτα, η οποία, όπως είπε έχει δύο όψεις, αφού από μπροστά είναι τουαλέτα, ενώ όταν ειδωθεί από πίσω παραπέμπει σε ταφόπλακα.

Ο κ. Ευσταθίου είπε ότι συναντήθηκε με την Εκπρόσωπο της ΚΤΚ Αλίκης Στυλιανού, στην οποία ανέφερε τον λόγο για τον οποίο τοποθέτησε τις αυτοσχέδιες τουαλέτες, ενώ ενημέρωσε και Αστυνομικούς, οι οποίοι προσήλθαν στο χώρο για να ελέγξουν την όλη κατάσταση.