Επιστολές Παπαδοπούλου προς Ευρωβουλευτές για τους πρόσφυγες

a 80 Ειδήσεις
a 6191 Ειδήσεις

Λόγω της τουρκικής εισβολής και κατοχής

Επιστολές προς τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, τους ηγέτες των πολιτικών ομάδων και όλους τους Ευρωβουλευτές, απέστειλε η Ευρωβουλευτής Αντιγόνη Παπαδοπούλου, καταγγέλλοντας για άλλη μια φορά την παραβίαση των δικαιωμάτων της ελεύθερης κυκλοφορίας, διαμονής και εργασίας στην Κύπρο… 

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε το γραφείο της Ευρωβουλευτού με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων, η κ. Παπαδοπούλου ανέφερε πως τα κατοχυρωμένα αυτά δικαιώματα παραβιάζονται στην Κύπρο τα τελευταία 38 χρόνια, με χιλιάδες πρόσφυγες να μην μπορούν να επιστρέψουν και να παραμείνουν μόνιμα στα σπίτια και τις περιουσίες τους.

Κατήγγειλε παράλληλα, ότι η κατοχική Τουρκία, παρά το γεγονός ότι είναι μια υποψήφια προς ένταξη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δε δείχνει κανένα σεβασμό προς το Ευρωπαϊκό και Διεθνές δίκαιο και αρνείται πεισματικά να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Ευρωβουλευτής δεν παρέλειψε στην επιστολή της να κάνει αναφορά στις τουρκικές απειλές για πάγωμα των επαφών με την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας στην ΕΕ.

«Όπως βλέπετε υπάρχουν ακόμη πρόσφυγες στην Ευρώπη, μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών, πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε μακρύ δρόμο να διανύσουμε για την εκπλήρωση του κοινού μας στόχου, για μια Ενωμένη Ευρώπη, χωρίς φραγμούς, διαχωριστικές γραμμές και διακρίσεις», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή της η Ευρωβουλευτής.