Τεράστιο ενδιαφέρον για τη μαρίνα Αγίας Νάπας

CEA3CF84CEB9CEB3CEBCCEB9CEBFCC81CF84CF85CF80CEBF2016 10 122C19.45.10 Αγία Θέκλα, Ειδήσεις, Μαρίνα Αγίας Νάπας
CEA3CF84CEB9CEB3CEBCCEB9CEBFCC81CF84CF85CF80CEBF2016 10 122C19.45.10 Αγία Θέκλα, Ειδήσεις, Μαρίνα Αγίας Νάπας

Δύο εβδομάδες μετά την κατάθεση του θεμέλιου λίθου και το ενδιαφέρον για αγορές και κρατήσεις στη μαρίνα Αγίας Νάπας είναι πολύ μεγάλο τόσο σε Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου πραγματοποιούνται roadshows σε Κύπρο αλλά και σε τέσσερις άλλες χώρες του εξωτερικού, για προβολή του μεγαλεπήβολου αναπτυξιακού έργου και προσέλκυση αγοραστών.

Συγκεκριμένα, στις 16-17 Οκτωβρίου η ΜM Makronisos Marina Ltd θα είναι παρόν στο “Best Invest Cyprus”, Cyprus Investment Conference & Exhibition at the Grand Resort Hotel in Limassol.

CEB11 2 Αγία Θέκλα, Ειδήσεις, Μαρίνα Αγίας Νάπας

Αξίζει να σημειωθεί πως σημαντικός αριθμός κρατήσεων on the spot έγιναν από ξένους και ντόπιους αγοραστές κατά τη διάρκεια του φαντασμαγορικού Grand Opening Party της Αγίας Νάπας Μαρίνας, που έγινε στις 30 Σεμπτεμβρίου και όπου παρευρέθηκαν πέραν των 1300 προσκεκλημένων. Παράλληλα, το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν αγοραστές αποδεικνύεται έμπρακτα επί καθημερινής βάσεως.

CEB13 Αγία Θέκλα, Ειδήσεις, Μαρίνα Αγίας Νάπας

Ο θεμέλιος λίθος σήμανε και την έναρξη των εργασιών
Οι εργασίες κατασκευής της Μαρίνας της Αγίας Νάπας ξεκίνησαν την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου με την τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2021. Το έργο είναι συνολικής αξίας €220 εκατομμυρίων ευρώ.

CEB14 Αγία Θέκλα, Ειδήσεις, Μαρίνα Αγίας Νάπας

Η Μαρίνα της Αγίας Νάπας είναι μια μικτού τύπου ανάπτυξη που συνδυάζει υποδομές οικιστικής, εμπορικής και ψυχαγωγικής χρήσης στην περιοχή της Αγίας Νάπας (Αγία Θέκλα – Μακρόνισσος) με πολυτελείς κατοικίες, παγκόσμιας κλάσης εγκαταστάσεις για σκάφη, πλειάδα μπουτίκ και παραθαλάσσιων εστιατορίων καθώς και προτάσεις αναψυχής.

CEB15 Αγία Θέκλα, Ειδήσεις, Μαρίνα Αγίας Νάπας

Συγκεκριμένα, η ανάπτυξη θα περιλαμβάνει 190 ευρύχωρα και πολυτελή διαμερίσματα σε δύο εντυπωσιακούς περιστρεφόμενους πύργους, 29 πολυτελείς επαύλεις, μαρίνα με δυναμικότητα ελλιμενισμού και παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών σε 600 σκάφη, ναυπηγείο, καθώς και πλειάδα επιλεγμένων καταστημάτων και εστιατορίων που θα προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και ανέσεις στους διαμένοντες και επισκέπτες της Μαρίνας.

CEB1 38 Αγία Θέκλα, Ειδήσεις, Μαρίνα Αγίας Νάπας

Το έργο αποτελεί εκπλήρωση του ονείρου και του οράματος δύο επιχειρηματιών, του Κύπριου επιχειρηματία Γεράσιμου Καραμοντάνη και του Αιγύπτιου επενδυτή Naguib Sawiris, που ένωσαν τις δυνάμεις τους για την υλοποίηση ενός μακροπρόθεσμου στρατηγικού σχεδίου με στόχο να θέσουν νέα πρότυπα στον τομέα των παραθαλάσσιων οικιστικών αναπτύξεων.

CEB16 Αγία Θέκλα, Ειδήσεις, Μαρίνα Αγίας Νάπας

Τον σχεδιασμό του έργου ανέλαβε το παγκοσμίως αναγνωρισμένο αμερικάνικο αρχιτεκτονικό γραφείο SmithGroupJJR το οποίο εξειδικεύεται στην κατασκευή παραθαλάσσιων έργων. Κατά τη διαδικασία της ανέγερσης της Μαρίνας εκτιμάται πως θα δημιουργηθούν πέραν των 800 νέων θέσεων εργασίας από εργολάβους και υπεργολάβους ενώ με την ολοκλήρωση της θα εργοδοτηθούν περίπου 200 άτομα για τη λειτουργία και διαχείριση του έργου.

CEB12 1 Αγία Θέκλα, Ειδήσεις, Μαρίνα Αγίας Νάπας

Πηγή: InBusiness