Καβγάς μεγατόνων Χάσικου – Συλικιώτη για ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ (βίντεο)

CEB1 51 Ειδήσεις, Σωκράτης Χάσικος
Σε αλληλοεπίρριψη ευθυνών για το σκάνδαλο των ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης επιδόθηκαν ο πρώην και ο νυν υπουργός Εσωτερικών, Νεοκλής Συλικιώτης και Σωκράτης Χάσικος στην κρατική τηλεόραση. Αίσθηση προκάλε πάντως η ατάκα του Σωκράτη Χάσικου, ο οποίος είπε επί λέξει: “κάποιοι τα έκαναν σκατά και ανέλαβα εγώ να τα καθαρίσω”.

CEB1 1477 Ειδήσεις, Σωκράτης Χάσικος

Ο κ. Συλικιώτης τόνισε ότι ενώ το 2013 καταδείχθηκε μέσα από έρευνα ότι τα συμβόλαια ήταν ετεροβαρή, η κυβέρνηση αντί να τα διακόψει, διαπραγματευόταν την επέκτασή τους.

Πολιτική ευθύνη έχει η σημερινή κυβέρνηση, είπε ο κ. Συλικιώτης και αναφέρθηκε ειδικότερα στον υπουργό Εσωτερικών, Σωκράτη Χάσικο, λέγοντας ότι διαπραγματευόταν την επέκταση του συμβολαίου με τη Helector κατά επτά χρόνια.

Ο κ. Συλικιώτης διερωτήθηκε επίσης εάν οι σχετικοί φάκελοι, οι οποίοι χάθηκαν ξαφνικά, είχαν τύχει εξέτασης το 2013.



Ανεβάζει τους τόνους ο Χάσικος: “Τα έκαναν σκατά”

“Αντί να τρίζει η άμαξα, τρίζει ο αμαξηλάτης”, απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος, λέγοντας χαρακτηριστικά “τα έκαναν σκατά κάποιοι άλλοι και ανέλαβα εγώ να τα καθαρίσω”.

Ο κ. Χάσικος επανέλαβε ότι με δικές του εντολές έγινε η ανεξάρτητη έρευνα το 2013, αλλά οι ανακριτικές αρχές δεν κατόρθωσαν να τεκμηριώσουν ποινική υπόθεση.

Επεσήμανε ότι μόλις ξεκίνησε πρόσφατα ποινική έρευνα, το συμβόλαιο διακόπηκε.

Τόνισε μάλιστα ότι στην επαναδιαπραγμάτευση του συμβολαίου του ΧΥΤΥ Κόσιης συμμετείχε ο Γενικός Ελεγκτής και όλοι οι αρμόδιοι φορείς.

Ο κ. Χάσικος επανέλαβε ότι υπάρχουν και κορυφαίες πολιτικές ευθύνες.

Χρίστου: Πρώτα να κοιταζόμαστε στον καθρέφτη…

Δεν πρέπει να φορτώνονται ευθύνες αφοριστικά και όταν διατυπώνεται μία κατηγορία δημόσια, πρέπει να τεκμηριώνεται, δήλωσε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Αντρέας Χρίστου, σχολιάζοντας τις εξελίξεις για το σκάνδαλο των ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης.

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ο κ. Χρίστου σημείωσε ότι δεν πρέπει να επικρατήσει η αυθαιρεσία.

Επεσήμανε πως, επί διακυβέρνησης Τάσσου Παπαδόπουλου, οι Υπουργοί δεν ασχολούνταν άμεσα με τα ζητήματα των προσφορών.

Σχολιάζοντας τις αναφορές Χάσικου ότι οι κυβερνήσεις Τάσσου Παπαδόπουλου και Δημήτρη Χριστόφια έχουν πολιτικές ευθύνες για το εν λόγω ζήτημα, ο κ. Χρίστου ανέφερε ότι κάποιοι πρέπει να είναι πολύ φειδωλοί όταν αναφέρονται σε πολιτικές ευθύνες.

Πρώτα πρέπει να κοιταζόμαστε στον καθρέφτη προτού κάνουμε λόγο για πολιτικές ευθύνες, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Φιλελεύθερος