Εντοπίστηκε νεκρός ο ένας από τους δύο που εξαφανίστηκαν σε παραλία της Ξυλοφάγου

Εντοπίστηκε γύρω στις 10 το πρωί η σορός ενός εκ των δύο προσώπων που λείπουν από το σπίτι τους από την Κυριακή το απόγευμα όταν είχαν πάει για ψάρεμα σε θαλάσσια περιοχή της Ξυλοφάγου. Πρόκειται για πατέρα και γιο ηλικίας 65 και 39 χρόνων από το Λιοπέτρι.

Τη σορό εντόπησε μέσα στη θάλσασσα 50 μέτρα από την ακτή της παραλίας Κάος Ξυλοφάγου, εθελοντής δύτης που συμμετέχει στις έρευνες. Ωστόσο λόγω της κακοκαιρίας και της έντοχης θαλασσοταραχής δεν κατέστη δυνατή η ανάσυρση της σορού, ενώ αναμένεται να φτάσει στην περιοχή σκάφος της Λιμενικής με δύτες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 11:20 χθες το βράδυ λήφθηκε πληροφορία στο ΤΑΕ Αμμοχώστου ότι δύο Ελληνοκύπριοι, ηλικίας 65 ετών και ο γιος του 39 ετών από το Λιοπέτρι, οι οποίοι είχαν μεταβεί για ψάρεμα στη θαλάσσια περιοχή Κάος της Ξυλοφάγου, που εμπίπτει στο έδαφος των βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, δεν είχαν επιστρέψει στο σπίτι τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δόθηκαν στην Αστυνομία, τα δύο άτομα μίλησαν για τελευταία φορά με συγγενικά τους πρόσωπα γύρω στις 5:30 χθες το απόγευμα, ενώ όσο περνούσε η ώρα και δεν εμφανίζονταν στα σπίτια τους η ανησυχία για την τύχη τους μεγάλωνε.

Οι συγγενείς των δύο προσώπων άρχισαν αμέσως τις έρευνες προς αναζήτηση τους χωρίς ωστόσο κανένα αποτέλεσμα, ενώ στη περιοχή που είχαν πάει για ψάρεμα εντοπίστηκε το αυτοκίνητο τους και ένα καλάμι.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία των βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας και στη συνέχεια την Αστυνομία της Δημοκρατίας η οποία με τη σειρά της ζήτησε τη συνδρομή της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας.

Οι έρευνες που συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας δεν έχουν φέρει μέχρι τις έξι το πρωί κανένα αποτέλεσμα αναφορικά με τον εντοπισμό των δύο ατόμων, τα οποία ο μεν 65χρονος είναι συνταξιούχος και ο 39χρονος γιος του, ηλεκτρολόγος.

Σύμφωνα με τους οικείους τους, τα δύο άτομα είχαν πάει για ψάρεμα στη περιοχή Κάος χθες το απόγευμα και όταν δεν εμφανίστηκαν στα σπίτια τους μέχρι τις 17:30, άρχισαν να τους ψάχνουν χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Με το πρώτο φως της ημέρας εντατικοποιήθηκαν οι έρευνες για εντοπισμό των δύο προσώπων. Από το πρωί, αστυνομικοί των βρετανικών Βάσεων και της Δημοκρατίας, συγγενείς, φίλοι και εθελοντές ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή τη βραχώδη ακτή. Στις έρευνες μετέχει και σκάφος της Λιμενικής Αστυνομίας καθώς και εθελοντές δύτες.

Πηγή: Φιλελεύθερος